Cenergy : Σε πλήρη λειτουργία οι σωλήνες χάλυβα της Σωλ. Κορίνθου σε κοίτασμα στην Αγκόλα

 Cenergy : Σε πλήρη λειτουργία οι σωλήνες χάλυβα της Σωλ. Κορίνθου σε κοίτασμα στην Αγκόλα

Οι σωλήνες LSAW που κατασκεύασε η Σωληνουργεία Κορίνθου, για την TotalEnergies και την Subsea7 για έργο σε υποθαλάσσιο κοίτασμα τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία

 

Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι οι σωλήνες LSAW που κατασκεύασε η θυγατρική της, Σωληνουργεία Κορίνθου, για την TotalEnergies και την Subsea7 για έργο σε υποθαλάσσιο κοίτασμα τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου ανέλαβε, σε συνεργασία με την Subsea 7, την κατασκευή και προμήθεια LSAW σωλήνων χάλυβα για τις διασυνδέσεις νέων πηγών σε μονάδες εξόρυξης υπαρχόντων κοιτασμάτων, της 2ης φάσης του πεδίου Zinia, σε μέγιστο βάθος έως και 1.200 μέτρα, με την υπάρχουσα πλωτή μονάδα αποθήκευσης, παραγωγής και εκφόρτωσης (FPSO) Pazflor. Μετά από την διεξοδική φάση δοκιμών και την τοποθέτησή τους στο βυθό, οι σωλήνες αυτοί είναι πλέον σε πλήρη χρήση από την TotalEnergies.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο για την Σωληνουργεία Κορίνθου και αποδεικνύει την ισχυρή παρουσία της σε υπεράκτια έργα διεθνώς, καθώς τόσο οι τελικοί χρήστες όσο και οι εργολάβοι τέτοιων έργων επιλέγουν σταθερά τις λύσεις τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας για υποθαλάσσιες εφαρμογές.
«Ήταν μεγάλη μας χαρά να συνεργαστούμε ξανά με την Subsea 7 για τη 2η φάση του έργου Zinia της TotalEnergies", δήλωσε ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου. «Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό έργων υποθαλάσσιων αγωγών σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχής προμήθεια σωλήνων LSAW στη TotalEnergies είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την Εταιρεία μας. Επιπλέον, οι τεχνολογικές λύσεις σε ανταγωνιστικό κόστος που προσφέρει το εργοστάσιό μας στην Ελλάδα επιτρέπει σε διασυνδέσεις νέων πηγών με μονάδες εξόρυξης υπαρχόντων κοιτασμάτων, όπως το Zinia Phase 2, να είναι βιώσιμες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο ενεργειακό μείγμα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ