Webinar του ΙΕΝΕ «Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη»

Webinar του ΙΕΝΕ «Αγορές Φυσικού Αερίου σε Μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη»

Το webinar θα εστιάσει στις προοπτικές και τις προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη

Αύριο, Τρίτη 8 Ιουνίου, από τις 13:00 έως τις 18:00 πραγματοποιείται το διαδικτυακό Webinar «Αγορές αερίου σε μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» (“Gas Markets in Transition in SE Europe”), που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕNE), μέσω livestreaming. Το webinar θα εστιάσει στις προοπτικές και τις προκλήσεις της αγοράς φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη, φέρνοντας κοντά μερικούς από τους σημαντικότερους παράγοντες της περιοχής, αφού στις συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιό του θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, στο Webinar θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους σημαντικοί παράγοντες και επιχειρηματικά στελέχη όπως ο Senior Director της United States Energy Association, William L. Polen και ο Γενικός Γραμματέας του Hydrogen Europe, Γιώργος Χατζημαρκάκης. Στους βασικούς ομιλητές από πλευράς εταιρειών διανομής αερίου συμπεριλαμβάνεται ο Δρ. Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους έχουν ήδη επιβεβαιώσει κορυφαίοι εκπρόσωποι εμβληματικών οργανισμών ενέργειας από το εξωτερικό και καταξιωμένοι ειδικοί της ενεργειακής αγοράς, μεταξύ των οποίων οι Andreas Guth (Policy Director, Eurogas), καθ. Andrey A. Konoplyanik (Σύμβουλος του Γεν. Διευθυντή της Gazprom export LLC, Συμπρόεδρος, εκ μέρους της Ρωσίας στο Work Stream 2 “Internal Markets” Russia-EU Gas Advisory Council, Μέλος του Επιστ. Συμβουλίου Συστηματικής Έρευνας στον Τομέα της Ενέργειας στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών), Hans Kreisel (CEO της σουηδικής Nordion Energi και Πρόεδρος της GEODE στις Βρυξέλλες), Δρ. Gottfried Steiner (CEO του Central European Gas Hub από την Αυστρία), και από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, Συντονιστής Διευθυντής Στρατηγικής και Εταιρικών Σχέσεων της ΔΕΔΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικού Αερίου, Βιομεθανίου και Υδρογόνου του ΙΕΝΕ, ο Δρ. Γεώργιος Παπαρσένος (Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος), κ. ά.

Τις εργασίες του webinar θα ανοίξει με τα εισαγωγικά του σχόλια ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής.

Το Webinar είναι εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς τους τελευταίους 12 μήνες έχουμε βιώσει την άφιξη σημαντικών νέων ποσοτήτων φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη με διαφορετική προέλευση (π.χ. TurkStream, TAP-TANAP, νέες μονάδες αποθήκευσης LNG). Πολύ υψηλά στην ημερήσια διάταξη του webinar θα βρεθούν η αμφίσημη αξιολόγηση του φυσικού αερίου από την ΕΕ, η καταλληλόλητα του φυσικού αερίου ως καυσίμου «γέφυρα» προς ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο ενεργειακό σύστημα, καθώς και η προοπτική του υδρογόνου ως μια πραγματική εναλλακτική λύση που θα μπορούσε να συνδυαστεί με το φυσικό αέριο ή και να το αντικαταστήσει με ανταγωνιστικούς όρους.

Συνολικά, η εκδήλωση αυτή αποτελείται από έξι συνεδρίες οι οποίες θα εστιάσουν στα παρακάτω θέματα:

• Tο πλαίσιο των εξελίξεων για τις αγορές φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη (εισαγωγικό session).
• Την ενσωμάτωση των αγορών φυσικού αερίου και τις δυναμικές τους.
• Τις υποδομές φυσικού αερίου του μέλλοντος.
• Τις προοπτικές εμπορίας φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη.
• Το νέο taxonomy της ΕΕ και o ρόλος του φυσικού αερίου.
• Την εμφάνιση νέων τεχνολογιών: υδρογόνο και βιομεθάνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ