Πόρτο Καρράς: Ξεκινά ο διαγωνισμός masterplan για τον κορυφαίο προορισμό της Μεσογείου

Πόρτο Καρράς: Ξεκινά ο διαγωνισμός masterplan για τον κορυφαίο προορισμό της Μεσογείου

Ήδη προεπιλέχθηκαν από τον όμιλο τα κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη επένδυση

Στην ανάδειξη του Πόρτο Καρράς σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Μεσογείου, με διερεύνηση ακόμα και της δημιουργίας ξενοδοχείων επτά αστέρων, στοχεύει ο κλειστός διαγωνισμός για το νέο master plan του ιστορικού συγκροτήματος, που εκκίνησε προ ολίγων ημερών ο Όμιλος Belterra Investments, συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Ήδη προεπιλέχθηκαν από τον όμιλο τα κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τη συγκεκριμένη επένδυση, την οποία ο όμιλος χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ως «στρατηγικής εθνικής σημασίας». Πρόκειται για αρχιτεκτονικές εταιρείες, που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts (θέρετρα μικτής χρήσης) ανά την υφήλιο.

Στελέχη των αρχιτεκτονικών γραφείων στη Χαλκιδική τις επόμενες ημέρες

Βάσει χρονοδιαγράμματος, οι αρχικές προτάσεις για το master plan θα κατατεθούν από τους συμμετέχοντες μέσα στον Αύγουστο, ώστε να ακολουθήσουν «τα επόμενα βήματα, που προβλέπουν την ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής, καθώς και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές προσκείμενες στον όμιλο δήλωσαν ότι, στόχος είναι στο τέλος του 2021 ή το αργότερο στις αρχές του 2022 η Belterra να έχει «στα χέρια της» την τελική πρόταση, που θα αποτελέσει το σχέδιο για την επόμενη μέρα του Πόρτο Καρράς. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, στελέχη των αρχιτεκτονικών γραφείων που προεπιλέγησαν θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στους φυσικούς χώρους του συγκροτήματος, στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, ώστε να δουν εκ του σύνεγγυς τον χώρο για τον οποίο καλούνται να διαμορφώσουν το σχέδιό τους.

Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης των 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων 7 αστέρων, τη διαμόρφωση περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, αλλά και την αναβάθμιση του καζίνο, του οινοποιείου και της μαρίνας και τη δημιουργία υψηλού επιπέδου αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων και facilities.
«Το όραμα της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας είναι η δημιουργία του νέου κορυφαίου προορισμού της Μεσογείου, με προσφορά μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, με πρόβλεψη λειτουργίας καθόλη τη διάρκεια του έτους. Θέτοντας την βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη, αλλά και την κυκλική οικονομία στο επίκεντρο του οράματός της, η εταιρεία είναι προσηλωμένη στη διατήρηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και στην προστασία της βιοποικιλότητας» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία τονίζεται ακόμα ότι η δημιουργία του κορυφαίου τουριστικού προορισμού στη Μεσόγειο αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό όγκο ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, με προφανή τα οφέλη για το σύνολο των εσόδων του κλάδου, της τοπικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.
«Σύμφωνα με το ευρύτερο όραμά της για την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, η Belterra Investments Ltd., μέσω της επιχειρηματικής της μονάδας "Dimera Hospitality" αναπτύσσει δυναμικά το ποιοτικό της χαρτοφυλάκιο που απαρτίζεται από εμβληματικά ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα. Με φιλοσοφία και κουλτούρα που στοχεύουν στην παροχή απαράμιλλων τουριστικών εμπειριών μέσω έργων φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, η εταιρεία "Dimera Hospitality" εστιάζει σε προηγμένες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών» καταλήγει η ανακοίνωση του ομίλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ