Λαϊκές Αγορές: Μαύρες σημαίες στους πάγκους και απεργίες (ΦΩΤΟ)

Λαϊκές Αγορές: Μαύρες σημαίες στους πάγκους και απεργίες (ΦΩΤΟ)

Όπως όλα δείχνουν, από Δευτέρα (29/3) θα τοποθετήσουν μαύρες σημαίες στους πάγκους

Πολύ δύσκολα θα αλλάξει πλέον η απόφαση Ομοσπονδιών και Σωματείων που εκπροσωπούν τις Λαϊκές Αγορές, για μαύρες σημαίες στους πάγκους, 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και ενδεχόμενο κλείσιμο των αγορών, λόγω του νομοσχεδίου που φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση.

«Έχουμε μια συνεδρίαση σήμερα ώστε να ληφθεί απόφαση σχετικά με τις κινητοποιήσεις διότι εδώ κι ένα χρόνο δεν έχουμε δει αποτελέσματα στις διαβουλεύσεις μας με την κυβέρνηση. Ωστόσο, σύμφωνα με το grtimes.gr πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Όπως όλα δείχνουν, από Δευτέρα (29/3) θα τοποθετήσουμε μαύρες σημαίες στους πάγκους και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε 24ωρες ή 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και κλείσιμο λαϊκών αγορών» τονίζει στο GRTimes ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, Βασίλης Μακρίδης.

Προσθέτει επίσης, ότι «δυστυχώς οι παραγωγοί βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνάδελφοι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό, πως αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» τον λαϊκών αγορών, καθώς είναι δεδομένο πως δεν θα πωλούνται πλέον αγροτικά προϊόντα. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που θα προκύψουν εάν κλείσουν οι αγορές, όμως πρωταρχικός σκοπός μας πρέπει να είναι η επιβίωση στο μέλλον. Και αν το νομοσχέδιο περάσει από τη Βουλή σε αυτή τη μορφή του, τότε δεν θα έχουμε μέλλον».

Αναφερόμενος στο καλό κλίμα που φαινόταν να υπάρχει μέχρι σήμερα στις διαβουλεύσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας, σημείωσε ότι «πράγματι υπήρχε καλό κλίμα, αλλά μας είχαν υποσχεθεί ότι στο τρίτο προσχέδιο, αυτά για τα οποία διαφωνούμε, θα διαγραφούν. Κάτι το οποίο δε συνέβη. Η κυβέρνηση μας υποσχέθηκε ένα σύγχρονο νομοσχέδιο το οποίο θα κρατήσει για τα επόμενα 100 χρόνια, ωστόσο αυτό που παρουσίασε δεν μπορεί να κρατήσει ούτε λεπτό. Υπάρχει σαφέστατη διάσταση απόψεων και οφείλουμε να την προειδοποιήσουμε, ώστε να επιστρέψει στη σωστή κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ GRTIMES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ