Στις 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με SMS - Μέσα Απριλίου η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Στις 22 ή 29 Μαρτίου άνοιγμα λιανεμπορίου με SMS - Μέσα Απριλίου η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Στις 22 ή το αργότερο 29 του μήνα θα ανοίξει πλήρως το λιανικό εμπόριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά.

Ο υπουργός τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα που ισχύουν.

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε τη σταδιακή άρση του lockdown πριν το τέλος Μαρτίου, με άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση κινείται βάσει των εισηγήσεων της Επιτροπής.

Εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, στόχος είναι να ανοίξει η δια ζώσης Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η αγορά έως τα τέλη του μήνα, εντός Απριλίου η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και σταδιακά τον Μάιο ο τουρισμός, σημείωσε η κ. Πελώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ