Jumbo: Μείωση πωλήσεων 34% τον Φεβρουάριο

Jumbo: Μείωση πωλήσεων 34% τον Φεβρουάριο

Φέτος, τον Φεβρουάριο από το δίκτυο των 52 καταστημάτων στην Ελλάδα, 30 καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές παρέμειναν κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. 

Αρνητικά επηρέασαν τα οικονομικά μεγέθη της Jumbo, τον Φεβρουάριο, οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο λιανεμπόριο λόγω της πανδημικής κρίσης, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις του Ομίλου τον Φεβρουάριο 2021, κατέγραψαν πτώση κατά περίπου 34% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει ότι οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -19%, από -0,6% κατά τον σχετικά αισιόδοξο Ιανουάριο του 2021.

Πέρυσι, τον Φεβρουάριο 2020, όλα τα καταστήματα σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος ήταν ανοιχτά. Επιπλέον, οι πωλήσεις για τον μήνα αυτό είχαν επηρεαστεί θετικά λόγω της εποχικότητας του εορτασμού των Αποκριών, που ολοκληρώθηκαν αρχές Μαρτίου. Εφέτος, τον Φεβρουάριο του 2021, από το δίκτυο των 52 καταστημάτων στην Ελλάδα, 30 καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη) παρέμειναν κλειστά κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά 55% περίπου σε σχέση τον περυσινό Φεβρουάριο.

Αναφορικά με την Κύπρο, την 8η Φεβρουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση περίπου 20%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020.

Στην Βουλγαρία λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά περίπου 10% τον Φεβρουάριο 2021.

Στην Ρουμανία λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 22% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020 όπου λειτουργούσε ο ίδιος αριθμός καταστημάτων.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «σήμερα με τα 31 καταστήματα στην Ελλάδα από τα 52 να παραμένουν κλειστά μία ακόμα Αποκριάτικη περίοδος φαίνεται να χάνεται οριστικά. Η πρόκληση ελέγχου της πανδημίας είναι ακόμη ανοικτή, ώστε να μην χαθεί η περίοδος του Πάσχα για μία ακόμη χρονιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ