ΣΕΒΤ: Προκήρυξη 11ου εθνικού διαγωνισμού Ecotrophelia 2021

ΣΕΒΤ: Προκήρυξη 11ου εθνικού διαγωνισμού Ecotrophelia 2021

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2021

Την προκήρυξη του 11ου εθνικού διαγωνισμού για τη δημιουργία οικολογικών καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Ecotrophelia 2021 ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).

Ο ΣΕΒΤ καλεί τους φοιτητές να συμμετάσχουν και εφέτος στον διαγωνισμό και να αφήσουν το στίγμα τους, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες ιδέες τους και αναπτύσσοντας πρωτοποριακά προϊόντα διατροφής.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι αφενός να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και αφετέρου να προβάλει τις δυνατότητές τους και το δημιουργικό τους πνεύμα, αποτελώντας ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία.

O διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την εθνική επιτροπή αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά βραβεία και 2 τιμητικά:

- Το χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ

- Το αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ

- Το χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ

- Το τιμητικό βραβείο καλύτερης παρουσίασης

- Το τιμητικό βραβείο καλύτερου πλάνου μάρκετινγκ & εμπορίας.

Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2021, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών "ANUGA". Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

- Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021: υποβολή αναλυτικού τεχνικού φακέλου

- Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021: τελετή απονομής βραβείων

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έγγραφα του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο site του ΣΕΒΤ www.sevt.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ