Επιχείρηση: «ανοικτά παιχνιδάδικα» - τι προβλέπει, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Άμεση επαναλειτουργία καταστημάτων με εποχικά είδη και εφαρμογή του μοντέλου click and away

Επιχείρηση: «ανοικτά παιχνιδάδικα» - τι προβλέπει, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Το ένα μετά το άλλο τα ηλεκτρονικά καταστήματα των «παιχνιδάδικων» θα υποχρεωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες να «κατεβάσουν ρολά» καθώς πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο των παραγγελιών. Το υπουργείο Ανάπτυξης, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος του προβλήματος προωθεί δύο παρεμβάσεις: Πρώτον την επαναλειτουργία –κατά προτεραιότητα- των καταστημάτων που πωλούν εποχικά είδη –δηλαδή Χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια- και δεύτερον την προώθηση του click away. Είναι η μέθοδος που επιτρέπει στον καταναλωτή να παραγγέλνει ηλεκτρονικά αλλά να παραλαμβάνει ο ίδιος το προϊόν από το κατάστημα σε προγραμματισμένο χρόνο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός

Η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στην Ελλάδα –τα Jumbo- ήδη υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν ρολά. Μάλιστα, η ανακοίνωση που αναρτήθηκε προ ημερών η οποία «υποσχόταν επαναλειτουργία στις 26 Νοεμβρίου, έχει τροποποιηθεί και γράφει το εξής:

Αγαπητοί φίλοι του Jumbo, η αγάπη σας μας έβγαλε νοκ άουτ! Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ μέχρι νεωτέρας, ώστε να εξυπηρετήσουμε απρόσκοπτα τον μέχρι τώρα τεράστιο όγκο παραγγελιών. Σας ευχαριστούμε που προτιμάτε τον κόσμο των Jumbo και λυπούμαστε ειλικρινά για την αναστάτωση. Θα είμαστε σύντομα κοντά σας.

Με το κλείσιμο του ηλεκτρονικού καταστήματος των Jumbo, η ζήτηση διοχετεύτηκε στις υπόλοιπες αλυσίδες παιχνιδιών με αποτέλεσμα και αυτές να δυσκολεύονται ήδη να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο παραγγελιών. Μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα, αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση αναστολής ηλεκτρονικού καταστήματος και από άλλη αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών. Ήδη, οι καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης είναι πολύ μεγάλες.

Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μείνουν τα παιδιά χωρίς παιχνίδια μέσα στα Χριστούγεννα, στο υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζουν την «επιχείρηση ανοικτά παιχνιδάδικα». Δύο είναι οι άξονες της επιχείρησης:

  1. Τα καταστήματα με όλα τα εποχικά είδη να λειτουργήσουν κατά προτεραιότητα
  2. Να επιτραπεί άμεσα η τακτική του click away η οποία θα επιτρέπει στους καταναλωτές να παραγγείλουν ηλεκτρονικά αλλά να παραλάβουν με φυσική παρουσία από το κατάστημα σε προγραμματισμένο χρόνο για την αποφυγή του συνωστισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ