Schneider Electric και Semiotic Labs συνεργάζονται για επέκταση του EcoStruxure Asset Advisor

Schneider Electric και Semiotic Labs συνεργάζονται για επέκταση του EcoStruxure Asset Advisor

Η ενσωμάτωση των προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων της Semiotic Labs στην πλατφόρμα EcoStruxure Asset Advisor της Schneider, επιτρέπει την πρόβλεψη των επερχόμενων αποτυχιών

H Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού και η Semiotic Labs ανακοινώνουν τη σύναψη της συνεργασίας τους. Η Semiotic Labs, είναι πάροχος λύσεων πρόβλεψης συντήρησης που βασίζεται σε AI, για κινητήρες εναλλασσόμενου ρεύματος και περιστρεφόμενου εξοπλισμού. Η συμφωνία θα διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει η Schneider με στόχο να υποστηρίζει πλέον την παρακολούθηση περιστρεφόμενου εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων επαγωγικών κινητήρων, αντλιών, μεταφορέων και συμπιεστών.

Σύμφωνα με την Schneider Electric, αυτή η διευρυμένη ψηφιακή υπηρεσία επιτρέπει την εφαρμογή μιας βέλτιστης στρατηγικής συντήρησης με βάση τις συνθήκες κρίσιμων κινητήρων, ζωτικής σημασίας, με σκοπό τη μείωση του δαπανηρού και μη προγραμματισμένου χρόνου διακοπής της διαδικασίας. Η ενσωμάτωση των προγνωστικών αναλυτικών στοιχείων της Semiotic Labs στην πλατφόρμα EcoStruxure Asset Advisor της Schneider, επιτρέπει την πρόβλεψη των επερχόμενων αποτυχιών έως και έξι μήνες νωρίτερα, δίνοντας έτσι στις ομάδες συντήρησης τον χρόνο που χρειάζονται για να επιλύσουν πιθανά δυσλειτουργίες πριν συμβούν. Επιπλέον, δίνει στους διαχειριστές εγκαταστάσεων και λειτουργιών μια ενοποιημένη εμπειρία χρήστη και ένα σύνολο εξειδικευμένων υπηρεσιών, μέσω του Connected Service Hub της Schneider, παρέχοντας συνολική εικόνα για ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο κρίσιμων στοιχείων.

«Γνωρίζουμε ότι το να δημιουργούμε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα ελαχιστοποιώντας τις δαπανηρές, μη προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας και On-site service, είναι υψίστης σημασίας για την αύξηση της λειτουργικής απόδοσης», λέει ο Stephane Maravel, SVP της Schneider για Ψηφιακές Υπηρεσίες. «Αυτή η νέα συνεργασία με την Semiotic Labs επεκτείνει τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουμε, ώστε πλέον να επιτρέπει την παρακολούθηση περιστρεφόμενου εξοπλισμού βάσει συνθηκών, μια κατηγορία μηχανημάτων που θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη από τους πελάτες μας».

Όπως αναφέρει η Schneider Electric σε ανακοίνωση της, το σύστημα SAM4 της Semiotic Labs παρέχει κορυφαία ακρίβεια στην αγορά, προσφέροντας τα υψηλότερα επίπεδα εξοικονόμησης λόγω της καινοτόμου τεχνολογίας που βασίζεται σε AI. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά σήματα, τα δεδομένα των κινητήρων AC και άλλου περιστρεφόμενου εξοπλισμού, παρακολουθεί και αναλύει την κατάσταση των κρίσιμων εγκαταστάσεων. Έτσι, επιτρέπει την αξιόπιστη και έγκαιρη πρόβλεψη ανάπτυξης σφαλμάτων. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές λύσεις που βασίζονται σε κραδασμούς, το SAM4 λειτουργεί με βάση αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι απευθείας μέσα στον πίνακα ελέγχου του κινητήρα - όχι στο ίδιο το μηχάνημα. H νέα λύση θα αποτελέσει ιδανική προσθήκη στο ευρύ χαρτοφυλάκιο της Schneider και την εγκατεστημένη βάση συστημάτων διαχείρισης κινητήρα ενώ θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Schneider σε όλο τον ηλεκτρικό τομέα.

Μέσω αυτής της ενσωμάτωσης, το EcoStruxure Asset Advisor που υποστηρίζεται από SAM4 analytics παρέχει στους πελάτες της Schneider Electric ισχυρή αξιοπιστία στοιχείων. Οι προηγμένοι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης της SAM4 παρέχουν επίσης επιδόσεις και ενεργειακές γνώσεις που οδηγούν σε βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

«Η συνεργασία μας αποτελεί μία υπέροχη είδηση για τους πελάτες της Schneider Electric που θέλουν να αυξήσουν τον χρόνο λειτουργίας και να μειώσουν την σπατάλη ενέργειας», λέει ο Jasper Hoogeweegen, Διευθύνων Σύμβουλος της Semiotic Labs. «Δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να αποτρέψουν αστοχίες του μηχανήματος και να μειώσουν σημαντικά τη χρήση ενέργειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ