ΕΤΑΔ: Υπογραφή συμβολαίου με την Fulgor για την πώληση ακινήτου

ΕΤΑΔ: Υπογραφή συμβολαίου με την Fulgor για την πώληση ακινήτου

Η ΕΤΑΔ Α.Ε. ολοκλήρωσε παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημική κρίση το προηγούμενο διάστημα – όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αμοιβαίως επωφελή συμφωνία μεταβίβασης του ακινήτου

Μια σημαντική συμφωνία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, επιτεύχθηκε μεταξύ της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε και της FULGOR A.E. Ελληνική Βιομηχανία Καλωδίων.

Ειδικότερα, η ΕΤΑΔ Α.Ε ανακοινώνει την υπογραφή του συμβολαίου με την εταιρεία FULGOR A.E. για την πώληση ακινήτου στο Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.

Πρόκειται για ακίνητο που συνορεύει με την υφιστάμενη λειτουργούσα βιομηχανική μονάδα της FULGOR Α.Ε. και αποσκοπεί στην επέκταση της παραγωγής, πωλήσεών της στο εξωτερικό, και αύξησης των θέσεων απασχόλησης στην περιοχή. Ήδη, η αγοράστρια εταιρεία έχει ανακοινώσει πρόγραμμα προσλήψεων μετά την απόκτηση του ακινήτου.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε. ολοκλήρωσε παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημική κρίση το προηγούμενο διάστημα – όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αμοιβαίως επωφελή συμφωνία μεταβίβασης του ακινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FULGOR είχε για πρώτη φορά εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για το ακίνητο από το 2012. Οι πρώτες συζητήσεις δεν είχαν ευτυχή κατάληξη, το ενδιαφέρον ανανεώθηκε το 2018 αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου.


Η νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ Α.Ε. κατάφερε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επίτευξη της συμφωνίας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ΕΤΑΔ Α.Ε., ως η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες για τη βέλτιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση της προς όφελος των επενδύσεων και των Ελλήνων φορολογουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ