Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για Mondelez και Oreo-Ορόσημο 3 δισ. δολ. καθαρών εσόδων

Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για Mondelez και Oreo-Ορόσημο 3 δισ. δολ. καθαρών εσόδων

Περίπου 500 δισεκατομμύρια μπισκότα OREO έχουν πωληθεί από το πρώτο μπισκότο OREO που παρουσιάστηκε το 1912.

Η Mondelēz έδωσε στην απόλαυση ενός μπισκότου ένα νέο νόημα πραγματοποιώντας ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τους περισσότερους ανθρώπους που βουτάνε ένα μπισκότο σε γάλα ή άλλο ρόφημα σε πολλούς διαφορετικούς χώρους ταυτόχρονα. Η ευχάριστη αλλά και συμβολική δράση πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό του ορόσημου που πέτυχε το αγαπημένο μπισκότο όλων OREO φθάνοντας τα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια καθαρά έσοδα το 2019.

Η προσπάθεια για το ρεκόρ ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου στις 16:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας όταν η ομάδα της Mondelēz σε όλο τον κόσμο προσκλήθηκε να «στρίψει, να γλείψει και να βουτήξει» τα μπισκότα OREO ταυτόχρονα ως μέρος μιας εκδήλωσης με ζωντανή σύνδεση δεκάδων σημείων σε όλο τον κόσμο. 5.066 εργαζόμενοι της Mondelēz από 55 τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα, που αντιπροσωπεύουν 32 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην προσπάθεια, επιτυγχάνοντας ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό το ορόσημο των πωλήσεων του OREO και το γιορτάζουμε με μια παιχνιδιάρικη ενέργεια με την οικογένεια της Mondelēz σε όλο τον κόσμο για να αναγνωρίσουμε αυτό το επίτευγμα», δήλωσε ο Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mondelēz International. «Προσβλέπουμε στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του OREO, και ελπίζουμε ότι θα έρθουν πολλά ακόμα ρεκόρ!»

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το OREO είναι το πιο αγαπημένο μπισκότο στον κόσμο, διαθέσιμο σε περισσότερες από 100 χώρες. Περίπου 34 δισεκατομμύρια μπισκότα OREO πωλούνται κάθε χρόνο, δηλαδή 92 εκατομμύρια μπισκότα την ημέρα. Περίπου 500 δισεκατομμύρια μπισκότα OREO έχουν πωληθεί από το πρώτο μπισκότο OREO που παρουσιάστηκε το 1912. Το OREO είναι το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα που ανήκει στην Mondelēz International και ένα από τα εμπορικά σήματα αξίας έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανήκουν στην εταιρεία, όπως τα Milka, Cadbury Dairy Milk, Ritz, Trident και Halls.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ