WonderRun: Ένας αγώνας ελπίδας και ανθρωπισμού

Η MetLife στηρίζει την αγωνιστική προσπάθεια του Θωμά Πουρλίδα, με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα».

WonderRun: Ένας αγώνας ελπίδας και ανθρωπισμού

Η MetLife, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει ενεργά την αγωνιστική πρωτοβουλία WonderRun του αθλητή και ασφαλιστικού της συμβούλου, Θωμά Πουρλίδα, για την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «Ελπίδα».

Το WonderRun περιλαμβάνει τη συμμετοχή του αθλητή σε ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες σε απομακρυσμένες περιοχές του εξωτερικού με ιδιαίτερα γεωγραφικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητες. Στόχος είναι η οικονομική στήριξη του έργου της Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ», μέσω χορηγιών οι οποίες διατίθενται απευθείας και εξ ολοκλήρου στο ίδρυμα.

Το επιτυχημένο ξεκίνημα της προσπάθειας έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2020, με τη συμμετοχή του αθλητή στον αγώνα Vibram Hong Kong 100, έναν από τους πιο διάσημους αγώνες του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε σε ορεινή περιοχή περιμετρικά του Hong Kong.

Ο Θωμάς Πουρλίδας ήταν ο μόνος Έλληνας αθλητής που συμμετείχε στον αγώνα, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τη διαδρομή συνολικής απόστασης 103 χιλιομέτρων και 5.300 μέτρων υψομετρικής ανάβασης, σε 18 ώρες και 11 λεπτά.

«Ο Θωμάς, με το δικό του μοναδικό τρόπο, έστειλε παντού ένα σπάνιο μήνυμα ελπίδας και ανθρωπισμού. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκει στην οικογένεια της MetLife και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα του σε κάθε σημείο αυτής της διαδρομής, ενώνοντας τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, πιο ανθρώπινο κόσμο.» ανέφερε σχετικά η Θάλεια Αγγελίδη, Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της MetLife.

Ως αθλητής και δρομέας βουνού, ο Θωμάς Πουρλίδας συμμετέχει συστηματικά σε αγώνες μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, κυρίως σε ορεινό πεδίο, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερους από 50 αγώνες σε διαδρομές από 15 έως 45 χλμ. Από το 2017 και έπειτα η δραστηριότητα του έχει στραφεί αποκλειστικά σε ορεινούς αγώνες υπεραποστάσεων. Στόχος του για τη συνέχεια του WonderRun είναι να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε απαιτητικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Κίνα, στις Άλπεις, στον Αρκτικό κύκλο, στις οροσειρές του Καυκάσου και των Ιμαλάιων, καθώς και σε ορειβατικές αποστολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ