Επανέναρξη της παραγωγής των 737 ΜΑΧ σχεδιάζει η Boeing

Επανέναρξη της παραγωγής των 737 ΜΑΧ σχεδιάζει η Boeing

H Boeing εκτιμά έναρξη της παραγωγής του 737 ΜΑΧ, μήνες πριν από την άρση της απαγόρευσης πλοϊμότητας, που εκτιμάται για τα μέσα του 2020

Tην επανέναρξη της παραγωγής του 737 ΜΑΧ αρκετούς μήνες προτού οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως για την επαναφορά του αεροσκάφους στους αιθέρες επιθυμεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν.

Η Boeing είχε αναστείλει την παραγωγή του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών αυτό το μήνα, μετά την «καθήλωσή» τους παγκοσμίως εξαιτίας των δύο αεροπορικών δυστυχημάτων. Η κρίση με τα 737 ΜΑΧ επηρέασε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα της Boeing -που περιλαμβάνει την General Electric και τη Spirit AeroSystems- ενώ εγείρει ανησυχίες για αντίκτυπο και στην ευρύτερη οικονομία. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, είχε εκτιμήσει ότι τα προβλήματα από την καθήλωση των 737 ΜΑΧ θα μπορούσαν να αφαιρέσουν έως και μισή ποσοστιαία μονάδα από την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ φέτος.
Ο Καλχούν, που ανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα στο τιμόνι της αμερικανικής εταιρείας αεροσκαφών, θέλει να ξεπεραστεί η κρίση και επιστροφή στη σταθερότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ