Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στη διένεξη ΟΤΕ - συνδικαλιστών

Ενδείξεις αποκλιμάκωσης στη διένεξη ΟΤΕ - συνδικαλιστών

Ενθαρρυντικά σημάδια για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και της ομοσπονδίας εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ) φάνηκαν κατά τη σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η λύση των συμβάσεων εργασίας των έξι φυλάκων που δεν είχαν αποδεχθεί τα κίνητρα αποχώρησης, καθώς και η κατάργηση της συγκεκριμένης ειδικότητας στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ και στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, «από την εκπρόσωπο του Υπουργείου προτάθηκε σε περίπτωση αδυναμίας αξιοποίησης των 6 φυλάκων σε άλλο αντικείμενο, η εταιρεία να εξετάσει τη δυνατότητα, έστω και εκπρόθεσμα, να ενταχθούν στα πακέτα αποχώρησης.

Ακόμη, σε συνέχεια της λήξης της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ χθες 12/1, η Διοίκηση απέστειλε στην Ομοσπονδία πρόσκληση σε συνάντηση για συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ υπενθυμίζει πως τον περασμένο Μάρτιο προσέφερε στους εργαζομένους στη φύλαξη, το αντικείμενο των οποίων καταργήθηκε «ιδιαίτερα γενναιόδωρα πακέτα, ύψους έως και 280.000 ευρώ μικτά, και, επιπλέον, τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται σε ανάλογη θέση και συνθήκες εργασίας σε προμηθευτή, εγγυημένα για 3 έτη. Από τους 74 εργαζόμενους στη φυσική φύλαξη, οι 68 αποδέχτηκαν τα κίνητρα και αποχώρησαν από την εταιρεία, ενώ 6 αποφάσισαν να μην επωφεληθούν του πακέτου κινήτρων και αποχώρησαν στις 31/12/19 με την νόμιμη αποζημίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ