MLS: Οκτώ νέα ερευνητικά έργα - 1,12 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση

MLS: Οκτώ νέα ερευνητικά έργα - 1,12 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός των παραπάνω έργων για την MLS ανέρχεται σε 1,52 εκ. ευρώ

Συμμετοχή σε οκτώ νέα ερευνητικά έργα ανακοίνωσε η MLS στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας "ΕΡΕΥΝΩ –ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ–ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ" Β' ΚΥΚΛΟΣ, τόσο στην Παρέμβαση Ι για Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις όσο και στην Παρέμβαση ΙΙ για Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς.

Το ερευνητικό πεδίο των έργων είναι ιδιαίτερα ευρύ, καθώς περιλαμβάνει δράσεις για την πολιτιστική προσβασιμότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη γεωργία, στις μεταφορές και στην υγεία αλλά και την αυτόνομη οδήγηση.

Η MLS, με εμπειρία χρόνων στην έρευνα και στην υλοποίηση έργων που ενσωματώνουν τεχνολογίες φωνής και τεχνητής νοημοσύνης, θα συνεργαστεί τόσο στους παραπάνω τομείς όσο και σε άλλες τεχνολογίες αιχμής όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα, η εφαρμοσμένη ρομποτική και το διαδίκτυο πραγμάτων, με ερευνητικά ινστιτούτα όπως το ΙΤΕ και το ΕΚΕΤΑ, με εργαστήρια και τμήματα Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών Σχολών από διαφορετικές περιφέρειες της χώρας αλλά και με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός των παραπάνω έργων για την MLS ανέρχεται σε 1,52 εκ. ευρώ ενώ η χρηματοδότηση που θα λάβει η εταιρία ανέρχεται σε 1,12 εκ. ευρώ.

Τα παραπάνω έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ - ΕΣΠΑ 2014-2020).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ