Τελευταία και γερμανική ευκαιρία για την Alitalia

Τελευταία και γερμανική ευκαιρία για την Alitalia

Με μια νέα διοίκηση στην Alitalia η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να διασώσει τον αερομεταφορέα και παράλληλα κοιτάζει προς τη Γερμανία για βοήθεια.

Η εντολή που έχει η νέα ηγεσία του πολύπαθου αερομεταφορέα της γειτονικής μας χώρας είναι να καταστρώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα ικανοποιεί τους όρους που έχει θέσει η Lufthansa, ώστε να αναλάβει εκείνη τη λειτουργία της Alitalia.

Το σχέδιο που, ελλείψει άλλων εναλλακτικών, έχει τον χαρακτήρα τελεσιγράφου και το οποίο υπέβαλε τον περασμένο μήνα η Lufthansa στη Ρώμη προβλέπει τη μείωση του στόλου της Alitalia κατά 30% και σημαντική μείωση του προσωπικού.

Εφόσον οι όροι του γερμανικού κολοσσού γίνουν δεκτοί, θα επενδύσει 160 εκατ. ευρώ στην Alitalia και θα της καταβάλει άλλα 50 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη μετακίνηση της ιταλικής εταιρείας από τη συμμαχία Sky Team στην -ελεγχόμενη από την Lufthansa- Star Alliance.

Η Lufthansa δεν αποκλείεται να συζητήσει την πώληση δραστηριοτήτων της Alitalia όπως η επίγεια εξυπηρέτηση, καθώς και παρεμβάσεις για μείωση του κόστους στον τομέα της συντήρησης. Στις αρχές Δεκεμβρίου η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την παροχή ενός νέου δανείου 400 εκατ. ευρώ προκειμένου η Alitalia να καλύψει τις λειτουργικές της δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ