TITAN: Mε 93% η αποδοχή στη δημόσια πρόταση

TITAN: Mε 93% η αποδοχή στη δημόσια πρόταση

O Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα εισαχθεί, μέσω της TITAN Cement International SA, στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισίων από τις 23 Ιουλίου 2019

Η ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή έκβαση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε η ΤITAN Cement International SA προς τους μετόχους της ΤΙΤΑΝ, καθώς εκπληρώθηκε η προϋπόθεση του ελάχιστου ποσοστού (75%) των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΤΙΤΑΝ, που θα έπρεπε να προσφερθούν στην TITAN Cement International SA, με ποσοστό αποδοχής 93% για τις κοινές και 92,3% για τις προνομιούχες μετοχές.

Με την επιτυχή έκβαση της δημόσιας πρότασης, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα εισαχθεί, μέσω της TITAN Cement International SA, στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισίων από τις 23 Ιουλίου 2019, ενισχύοντας έτσι την ανεξάρτητη διεθνή αναπτυξιακή πορεία του και τις μελλοντικές προοπτικές του.

Καθώς το ποσοστό αποδοχής, τόσο των κατόχων κοινών όσο και των κατόχων προνομιούχων μετοχών, ξεπερνά το 90% του κοινού και του προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου της ΤΙΤΑΝ, τα δικαιώματα εξαγοράς και εξόδου (squeeze-out και sell-out) μπορούν να ασκηθούν και για τις δύο κατηγορίες μετοχών της ΤΙΤΑΝ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΤITAN Cement International SA.

Η διοίκηση του Ομίλου TITAN εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τους μετόχους της ΤΙΤΑΝ, οι οποίοι, μέσω της αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο όραμα και τη στρατηγική του Ομίλου και προσβλέπει στη συνέχιση της μακροχρόνιας σχέσης τους με τη συμμετοχή τους στην TITAN Cement International SA.

Με την ευκαιρία της επιτυχούς έκβασης της δημόσιας πρότασης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δήλωσε: «H εισαγωγή του Ομίλου ΤΙΤΑΝ μέσω της TITAN Cement International SA στα Χρηματιστήρια Euronext Βρυξελλών, Αθηνών και Euronext Παρισίων θέτει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην άνω των 100 ετών πορεία ανάπτυξης του Τιτάνα, που, ξεκινώντας τη δράση του το 1902, αναπτύχθηκε πέρα από τις ελληνικές του καταβολές σε μία διεθνή εταιρεία. Στόχος μας είναι η συνέχιση της ενίσχυσης της διεθνούς μας ανάπτυξης και η λειτουργία με άξονα πάντα τον σεβασμό για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε θερμά τους μετόχους μας για τη στήριξή τους σε αυτό το σημαντικό βήμα για την αναπτυξιακή στόχευση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ