Συμφωνία Bayer και η AlphaBio Control για το το Flipper

Συμφωνία  Bayer και η AlphaBio Control για το το Flipper

Η Bayer και η AlphaBio Control υπέγραψαν συμφωνία διανομής στην αγορά, του Flipper Trademark , ενός φυτοπροστατευτικού προϊόντος ελέγχου εχθρών με εναλλακτικό τρόπο δράσης, που αναπτύχθηκε από την AlphaBio. Σύμφωνα με τους όρους αυτής της συμφωνίας, η AlphaBio παραχωρεί στη Bayer παγκοσμίως το αποκλειστικό δικαίωμα (εκτός της Γαλλίας) να εμπορεύεται το Flipper για γεωργικές και μη γεωργικές χρήσεις.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «το Flipper θα αποτελεί ένα απαραίτητο κομμάτι των εξειδικευμένων λύσεων της Bayer, που συνδυάζουν σπόρους και βιοτεχνολογία, χημικά και Biologicals σκευάσματα φυτοπροστασίας με ψηφιακές υπηρεσίες, προς όφελος των παραγωγών, της αλυσίδας τροφίμων και της κοινωνίας». «Η Bayer δεσμεύεται να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα της γεωργίας μέσω της καινοτομίας, συμπεριλαμβάνοντας και λύσεις χαμηλών υπολειμμάτων με εναλλακτικό τρόπο δράσης όπως το Flipper», δήλωσε ο Liam Condon, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Crop Science της Bayer.
Ο Iain Fleming, Chief Executive της AlphaBio, τόνισε «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ευκαιρία να συνεργαστούμε με μία εταιρία που βλέπει μπροστά, όπως είναι η Bayer. Αφιερώσαμε σημαντικούς πόρους επί σειρά ετών για να φέρουμε το Flipper στην αγορά. Είμαστε ολοένα και περισσότερο πεπεισμένοι για τη θεμελιώδη ανάγκη της γεωργίας για το προϊόν αυτό και δεν πιστεύαμε ότι θα βρούμε καλύτερο συνεργάτη να μας βοηθήσει στην προώθηση και εμπορία του Flipper στους παραγωγούς σε καθεμία από τις αναφερόμενες περιοχές. Είδαμε την απόλυτη αποφασιστικότητα της Bayer να φέρει ολοκληρωμένες λύσεις με ουσία για όλες τις ανάγκες των καλλιεργειών και είμαστε ευχαριστημένοι που αποτελούμε μέρος αυτής της πρωτοβουλίας».
Κατά την ίδια ανακοίνωση «το Flipper είναι ένα εντομοκτόνο - ακαρεοκτόνο σκεύασμα με βάση ένα δραστικό συστατικό το οποίο αποτελεί εξ ολοκλήρου υποπροϊόν της παραγωγής έξτρα - παρθένου ελαιόλαδου. Καταπολεμά τους εχθρούς μέσω της επαφής αποδομώντας τη λειτουργία των κυττάρων και παρεμβαίνοντας στη διαδικασία λήψης τροφής. Το Flipper περιέχει μακράς αλυσίδας καρβοξυλικά οξέα τα οποία συναντώνται στη φύση και αποτελούν μέρος της ομαλής φυσιολογικής καθημερινής δίαιτας των θηλαστικών, πτηνών και ασπόνδυλων. Είναι ασφαλές για τους χρήστες, εκλεκτικό για τις καλλιέργειες, τους επικονιαστές και τα ωφέλιμα αρθρόποδα και εξαιρείται από τις απαιτήσεις της Νομοθεσίας για τα Μέγιστα Όρια Υπολείμματα (MRL) και όρια εισαγωγών, που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει ήδη λάβει έγκριση ως φυτοπροστατευτικό προϊόν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και γίνονται ήδη προσπάθειες ώστε να επιτραπεί η χρήση του σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών και φάσμα δράσης τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης».
«Η Bayer είναι περήφανη που απόκτησε τα παγκόσμια δικαιώματα του Flipper από το συνεργάτη μας AlphaBio έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς παγκοσμίως να συμβάλλουν στην παραγωγή ασφαλών τροφίμων», είπε ο Hartmut van Lengerich, Επικεφαλής του Τμήματος Asset Management Φυτοπροστασίας της Bayer ΑG. «Οι παραγωγοί μάχονται κάθε σεζόν ενάντια στα μυζητικά έντομα όπως αφίδες, αλευρώδεις και θρίπες. Ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ανάπτυξης και παροχής λύσεων στη διαχείριση εχθρών παγκοσμίως, η Bayer είναι στην ευχάριστη θέση να παρέχει σε παραγωγούς σε όλη την υφήλιο ένα νέο εργαλείο για τη βιώσιμη διασφάλιση των καλλιεργειών τους», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «η καινοτομία θα μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα του χαρτοφυλακίου της Bayer για τη γεωργία, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρία. Με τις λύσεις της, η Bayer θα μειώσει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον κατά 30% μέχρι το 2030. Η Bayer φιλοδοξεί να το πετύχει αυτό αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες, ελαττώνοντας τις ποσότητες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και ενισχύοντας περισσότερο τη γεωργία ακριβείας. Αυτό θα βοηθήσει να επαναφέρουμε και να διατηρήσουμε τη βιοποικιλότητα, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να κάνουμε περισσότερο αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ