Coca-Cola Τρία Έψιλον: Προχωράει σε νέες επενδύσεις στο Σχηματάρι

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Προχωράει σε νέες επενδύσεις στο Σχηματάρι

Επενδύσεις στο Σχηματάρι δρομολογεί η Coca Cοla Τρία Έψιλον όπως προανήγγειλε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γ. Παπαχρήστου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή θα γίνουν στο τέλος του έτους ενώ οι επενδύσεις θα αφορούν την επέκταση γραμμών παραγωγής του εργοστασίου, που θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών της εταιρείας για λογαριασμού του ομίλου.

Την ίδια στιγμή, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) εκπόνησε τη μελέτη με βάση τα οικονομικά στοιχεία για την περίοδο 1969-2018 από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, την Coca-Cola στην Ελλάδα, καθώς και την ΤΣΑΚΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και την Coca-Cola HBC Services Μ.Ε.Π.Ε., τοπικές θυγατρικές του Ομίλου Coca-Cola HBC.

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη συμβολή στην οικονομία και απασχόληση αθροιστικά για τα 50 χρόνια. Συγκεκριμένα, σε €76,5 δισεκατομμύρια υπολογίζεται η συνολική συνεισφορά στο ελληνικό ΑΕΠ αθροιστικά στα πενήντα χρόνια σε τιμές 2018 (1% του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο τον χρόνο).

Όπως τονίστηκε, πρόκειται για αξία που μένει στη χώρα, καθώς πρόκειται για ένα παραγωγικό και διανεμητικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, με την παραγωγή προϊόντων που εξάγονται σε 11 χώρες.

Σημαντική είναι σύμφωνα με τη μελέτη η δραστηριότητα που αποτυπώνεται (στοιχεία 2018):

Για τον κλάδο αναψυκτικών:

  • Δημιουργούν σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών (47,3%), ενώ αποτελούν παράλληλα και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους (43,7%).

Για την απασχόληση:

  • Η συνολική επίδραση στην απασχόληση από τη δραστηριότητά τους εκτιμάται σε 42,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στο 1,1% της απασχόλησης στη χώρα

Κάθε 1 άμεση θέση εργασίας, υποστηρίζει άλλες 12 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Για την αγορά:

  • H προστιθέμενη αξία που δημιουργείται μέσα από τους συνεργάτες και τους πελάτες, υπολογίζεται στα 441 εκατ. ευρώ. Οι θέσεις εργασίας σε 16,1 χιλιάδες
  • Στα 205 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αξία που προκύπτει από τη συνεργασία με άμεσους και έμμεσους προμηθευτές. Οι θέσεις εργασίας σε 6,5 χιλιάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ