«Τέλος» στο εργοστάσιο που παρήγαγε το «Γάλα Βλάχας»

 «Τέλος» στο εργοστάσιο που παρήγαγε το «Γάλα Βλάχας»

Κλείνει μετά από 45 χρόνια λειτουργίας το εργοστάσιο της ΔΕΛΤΑ στο Πλατύ Ημαθίας, όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας» εβαπορέ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μονάδα λόγω της παλαιότητάς της και της συνεχούς λειτουργίας της εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού.

Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας, όπως επισημαίνεται, μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.

Το προϊόν δεν θα λείψει από την αγορά, καθώς η ΔΕΛΤΑ βρίσκεται σε επικοινωνία για συνεργασία σε επίπεδο παραγωγής με τις δικές της προδιαγραφές με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Στη μονάδα σήμερα απασχολούνται 76 εργαζόμενοι και για αυτούς υπάρχει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

«Τα τελευταία χρόνια η αγορά στο γάλα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και εξελισσόμενη και στη χώρα μας αλλά και διεθνώς (νέα προϊόντα, φυτικά ροφήματα, νέες γεύσεις, νέα αντίληψη στη διάρκεια ζωής κλπ). Η ΔΕΛΤΑ η μεγαλύτερη εταιρία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.

Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα. Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του "Γάλα Βλάχας εβαπορέ", η εταιρία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ δηλώνει οτι έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ