Ένα χρόνο το σκάνδαλο Folli Follie και ούτε απόδοση ευθυνών

Ένα χρόνο το σκάνδαλο Folli Follie και ούτε απόδοση ευθυνών

Ήταν Παρασκευή 4 Μαΐου του 2018 όταν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη χρηματιστηριακή αγορά η είδηση ότι το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM), δημοσιοποίησε μια έκθεση η οποία αμφισβητούσε το success story της εταιρείας Folli Follie.

Αφού το αμερικανικό fund έκανε «φύλλο και φτερό» τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας συνέταξε έκθεση με στοιχεία που αμφισβητούσαν τα οικονομικά μεγέθη που έχει παρουσιάσει η εταιρεία Folli Follie, ενώ έκανε αναφορά και στο μέγεθος δικτύου των καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Το ξέσπασμα αυτού του σκανδάλου προκάλεσε τριγμούς στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στους μετόχους αλλά και στους ομολογιούχους της εταιρείας. Αργότερα ασκήθηκαν διώξεις σε στελέχη της εταιρείας, όμως ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη δεν έχουν -ως τώρα- αποδοθεί οι ποινικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι η ελεγκτική εταιρεία PwC έχει δώσει στην διοίκηση της Folli Follie προθεσμία έως τα τέλη Μαΐου προκειμένου να παράσχει τα απαιτούμενα στοιχεία για την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσης που έληξε 31 Δεκεμβρίου του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ