Αύξηση εσόδων και ζημιών για την Ιντρακόμ το 2018

Αύξηση εσόδων και ζημιών για την Ιντρακόμ το 2018

Στα 470,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του ομίλου Ιντρακόμ σημειώνοντας άνοδο 18,5% σε σχέση με το 2017, κυρίως λόγω της καλής απόδοσης της Ιντρακάτ.

Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA του Ομίλου διαμορφώθηκε σε € 32,3 εκατ. έναντι € 29,3 εκατ. το 2017, καταγράφοντας αύξηση 10%. Όλες οι εταιρίες του Ομίλου, ακόμα και αν συγκράτησαν σταθερό το επίπεδο πωλήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος βελτίωσαν τη λειτουργική τους κερδοφορία.

Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 6,8 εκατ. αυξημένα σε σχέση με τα 4,2 εκατ. του 2017, ενώ μετά τους φόρους η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 2,3 εκατ. έναντι ζημιών 1,1 εκατ. το 2017.

“Το 2018 αποτελεί το εφαλτήριο για δυναμικότερη ανάπτυξη, με ολοκληρωμένη
στρατηγική ενίσχυσης του καινοτομικού μας χαρακτήρα, διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μας και κεφαλαιοποίηση της μέχρι τώρα εμπειρίας και τεχνογνωσίας μας στην υλοποίηση σύνθετων έργων. Βασικοί μοχλοί ανάπτυξης παραμένουν οι επιχειρηματικές επιλογές που διέπουν διαχρονικά την πορεία του Ομίλου μας, οι οποίες είναι η έμφαση στην εξωστρέφεια, οι στρατηγικές συνεργασίες και η προσήλωση μας στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό μας”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δ. Κλώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ