Fraport Greece: Αύξηση 8,2% στο τρίμηνο. Ποια αεροδρόμια "πέφτουν"

Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η αυξημένη κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport στην Ελλάδα

Fraport Greece: Αύξηση 8,2% στο τρίμηνο. Ποια αεροδρόμια "πέφτουν"

Αυξημένη κατά 1,1% εμφανίστηκε η επιβατική κίνηση για το Μάρτιο του τρέχοντος έτους στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της Fraport Greece. Κως, Κεφαλλονιά, Άκτιο, Καβάλα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Σαντορίνη παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης στις πτήσεις εσωτερικού.

Αντίθετα, η συνολική επιβατική κίνηση υποχώρησε 22,8% στο αεροδρόμιο των Χανίων και 25,6% στο αεροδρόμιο της Ρόδου εξαιτίας της αποχώρησης της Ryanair.

Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια διόρθωσης σύμφωνα με τη Fraport Greece καθώς άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να καλύπτουν το κενό που άφησε πίσω του ο ιρλανδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους.

Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας επέστρεψε στην κανονικότητα καθώς πέρυσι είχε σημειωθεί μια σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης αφού αρκετές πτήσεις προσγειώνονταν εκεί λόγω των έργων που γίνονταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το γραφείο της Fraport στην Ελλάδα, το 2019 ξεκίνησε με θετικό πρόσημο ενώ οι εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους προβλέπουν ανοδική πορεία. Ενδεικτικό είναι ότι, το πρώτο τρίμηνο, ο αριθμός επιβατών έφτασε τα 1,92 εκατομμύρια, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ