Ε.Ε.: Πράσινο φως για την πώληση της Aegean Marine Petroleum Network

Ε.Ε.: Πράσινο φως για την πώληση της Aegean Marine Petroleum Network

Αλλάζει σελίδα η Aegean Marine Petroleum Network, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη. Ποια είναι η Mercuria η οποία την εξαγοράζει

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την εξαγορά της Aegean Marine Petroleum Network Inc. («Aegean») της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, από την εταιρεία Mercuria Energy Group Limited («Mercuria») της Κύπρου.

Η Aegean είναι μια διεθνής εταιρεία εφοδιαστικής καυσίμων πλοίων με έδρα στην Ελλάδα, η οποία εμπορεύεται, προμηθεύει, εφοδιάζει και παραδίδει καύσιμα ναυτιλίας σε σκάφη που βρίσκονται στον λιμένα, στη θάλασσα, σε ποταμούς και άλλες πλωτές οδούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Mercuria είναι ένας παγκόσμιος όμιλος εμπορικών συναλλαγών ενέργειας και εμπορευμάτων, με έδρα στην Ελβετία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, καθώς οι εταιρείες κατέχουν περιορισμένη θέση στις αγορές στις οποίες οι δραστηριότητές τους αλληλεπικαλύπτονται. Η συναλλαγή εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλοποιημένης διαδικασίας εξέτασης των συγκεντρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ