Aegean: Ζητούσε 200 εκατ. ευρώ της πρόσφεραν 527 εκατ.

Κάτι παραπάνω από θετική ήταν η ανταπόκριση ιδιωτών και των Ειδικών Επενδυτών στην ομολογιακή έκδοση της Aegean που ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα.

Aegean: Ζητούσε 200 εκατ. ευρώ της πρόσφεραν 527 εκατ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 527,7 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσια από το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που αιτούνταν η Aegean.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 3,60%, το επιτόκιο των Ομολογιών σε 3,60% και η τιμή διάθεσης των Ομολογιών σε 1.000 ευρώ εκάστη, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 120.000 Ομολογίες (60% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές και β) 80.000 Ομολογίες (40% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι στο ενημερωτικό δελτίο της έκδοσης αναφέρονταν ότι τα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει η εταιρεία θα διατεθούν κατά 75% για τη χρηματοδότηση μέρους των προγραμματισμένων προκαταβολών στο πλαίσιο της δεσμευτικής συμφωνίας με την Airbus, κατά 14% για τη χρηματοδότηση μέρους της κατασκευής εκπαιδευτικού κέντρου και γραφείων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και κατά 11% για κεφάλαιο κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ