Folli Follie: Ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου για την υπόθεση της Folli Follie.

Η δίωξη στρέφεται κατά των Δημήτρη, Αικατερίνη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσομ στους οποίους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ο οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και σε επτά ακόμα στελέχη της Folli Follie.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο επικεφαλής των ασιατικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ασία, ο οικονομικός διευθυντής της Folli Follie, ο υπεύθυνος λογιστηρίου, τρία μέλη του Δ.Σ. και ο ορκωτός λογιστής που είχε υπογράψει τον ισολογισμό του 2017. Οι διώξεις έχουν ασκηθεί με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950, που προβλέπει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης εφόσον οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι.

Για το σύνολο των προσώπων που κατηγορούνται για την υπόθεση ο δικαστικός λειτουργός έχει ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να διατάξει τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών, των θυρίδων και των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που τυχόν έχουν στην κατοχή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ