Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για τον Βόρειο Αξονα Κρήτης

Ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για τον Βόρειο Αξονα Κρήτης

Αιτήσεις συμμετοχής από 10 ενδιαφερόμενους για την κατασκευή και λειτουργία του Βόρειου Οδικού Άξονα στην Κρήτη έλαβε το υπουργείο Υποδομών.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν οι εξής:

Άκτωρ, ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, Vinci και η Μυτιληναίος με την ισπανική Acciona.

Για το τμήμα Ηράκλειο – Νεάπολη αιτήσεις κατέθεσαν ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, η ισραηλινή Shikun & Amp, Binui και η Μυτιληναίος σε κοινοπραξία με την Intertoll και την Acciona.

Το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, Χανιά - Ηράκλειο, μήκους 163 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης, ανέφερε το υπουργείο. Το δεύτερο τμήμα Χερσόνησος - Νεάπολη Λασιθίου, μήκους 22 χιλιομέτρων θα υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού φορέα και το τρίτο τμήμα του οδικού άξονα, Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, θα πραγματοποιηθεί ως δημόσιο έργο.

Σημειώνεται ότι οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αφορούν στην μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση των δύο τμημάτων του ΒΟΑΚ.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι οι διαγωνιστικές διαδικασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, με το υπουργείο να επισημαίνει ότι η συμμετοχή μεγάλων ομίλων στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ