Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Κωτσόβολος

Τα σχέδια και οι στόχοι της εταιρείας

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Κωτσόβολος

Επενδύσεις ετοιμάζει η εταιρεία Κωτσόβολος με σκοπό την ανανέωση του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας.

 

Οι πωλήσεις της Κωτσόβολος ανήλθαν στα 457,1 εκατ. ευρώ και κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) στα 20,1 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων (EBIT) υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 15,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρία διατηρεί υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, που στο τέλος της χρήσης της άγγιξαν τα 51 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια τις επενδύσεις της που στην τελευταία χρήση άγγιξαν τα 10,4 εκατ.

Το οικονομικό έτος 2017-2018, η Κωτσόβολος συνέχισε το πλάνο ανάπτυξής της σε όλα τα πεδία της δραστηριοποίησής της, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων, των ΙΤ συστημάτων, καθώς και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της.

Σημειώνεται ότι η Κωτσόβολος, την τελευταία διετία έχει αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 385 άτομα, φτάνοντας τους 2.380 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τον νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της αλυσίδας, Γιάννη Βασιλάκο οι επενδύσεις της αλυσίδας θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο και στη νέα χρήση του 2018-2019 με σκοπό την ανανέωση του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας, που σήμερα ανέρχονται σε 95.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη προγραμματίζεται η ανακαίνιση του καταστήματος στο The Mall Athens, ενώ ο κ. Βασιλάκος εξέφρασε την πρόθεση της εταιρίας να αντικαταστήσει καταστήματα – εφόσον βρεθούν οι κατάλληλες real estate ευκαιρίες- ανεβάζοντας ενδεχομένως το συνολικό ποσό των επενδύσεων για τη φετινή χρονιά.

Οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Κωτσόβολος είναι πως η αγορά δεν θα αναπτυχθεί σημαντικά την προσεχή διετία, ωστόσο η ίδια προσβλέπει σε περαιτέρω αύξηση πωλήσεων θέτοντας ως στόχο τα 500 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ