Wind Ελλάς: Αύξηση στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2018

Wind Ελλάς: Αύξηση στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του 2018

Αυξήθηκαν κατά 4,2% ετησίως τα έσοδσα της Wind Ελλάς το πρώτο τρίμηνο του 2018 και ανήλθαν στα 121 εκατ. ευρώ και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 19,8% ετησίως στα 24,2 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,1% σε ετήσια βάση στα 75,2 εκατ. Ευρώ και τα έσοδα σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 4,5% σε ετήσια βάση στα 45,9 εκατ. Ευρώ.

Στην κινητή τηλεφωνία, η ανάπτυξη προήλθε από την αύξηση της πελατειακής βάσης τόσο στους συνδρομητές συμβολαίου όσο και στους χρήστες καρτοκινητής. Η έντονη εστίαση στην εμπειρία του πελάτη και τη διατήρηση πελατών, καθώς και η βελτιωμένη ποιότητα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, έδωσαν περαιτέρω ώθηση στην αύξηση των εσόδων.

Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, τα έσοδα αυξήθηκαν καθώς διευρύνθηκε η πελατειακή βάση και το μέσο έσοδο ανά πελάτη.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, η WIND Ελλάς πραγματοποίησε συνολικές επενδύσεις ύψους 23,9 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση 32,6% σε ετήσια βάση. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων κατευθύνθηκε στις υποδομές νέας γενιάς και στην πλατφόρμα Video.

Πιο αναλυτικά :

Εικόνα αγοράς 1ου τριμήνου 2018

Κινητή Τηλεφωνία

• Περαιτέρω ισχυρή ανάπτυξη της κίνησης δεδομένων

• Συνεχής βελτίωση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η WIND Ελλάς σημείωσε αύξηση 95% στην κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από έτος σε έτος, με το 63,3% της κίνησης δεδομένων να εξυπηρετείται μέσω του δικτύου 4G.

Σύμφωνα με τη στρατηγική για το δίκτυο και τις υποδομές της, η WIND Ελλάς συνεχίζει να επενδύει για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση δεδομένων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας. Έχοντας ήδη επιτύχει κάλυψη 4G πάνω από 88%, η WIND έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την κατεύθυνση του στόχου της να καταστεί ένας κορυφαίος πάροχος όσον αφορά την προσβασιμότητα και την ποιότητα του δικτύου. Η εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει κάλυψη 4G έως 95% μέχρι το τέλος του 2018.

Σταθερή Τηλεφωνία

• Συνεχής επέκταση της βάσης LLU & NGA

• Επενδύσεις σε δίκτυο οπτικών ινών

Οι καθαροί νέοι πελάτες LLU και NGA (δίκτυα νέας γενιάς) για το τρίμηνο ανήλθαν σε 5.000 και η συνολική σταθερή ευρυζωνική βάση ανήλθε σε 597.000 πελάτες, σημειώνοντας αύξηση 4,2% ετησίως. Ειδικότερα, η βάση πελατών NGA αυξήθηκε κατά 34% ετησίως. Τα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης αυξήθηκαν κατά 4,0% σε ετήσια βάση στα 222.000 ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης στρατηγικής εστίασης της εταιρείας σε προσφορές σύγκλισης, κινητής, σταθερής, Internet (FMC).

Η εταιρεία προχωρεί με το σχέδιο ανάπτυξης των οπτικών ινών με στόχο την επίτευξη αναλογίας περίπου 40% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Παρά την επιτυχή υλοποίηση του πλάνου από την πλευρά της WIND, η παροχή ηλεκτροδότησης δεν ήταν συνεπής με το πλάνο της εταιρείας. Ωστόσο, οι αρχικές καθυστερήσεις είναι σε φάση διαχείρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ