Ποιοι επενδυτές ενδιαφέρονται για το 9,88% της Αττική Οδού

Ποιοι επενδυτές ενδιαφέρονται για το 9,88% της Αττική Οδού

Επενδυτικά fund αλλά και οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αττικής Οδού εμφανίζονται ως άμεσα ενδιαφερόμενοι για το 9,88% του αστικού αυτοκινητοδρόμου που εκποιεί η Τράπεζα Πειραιώς.

 


Με την ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών να εκπνέει στις 7 Μαΐου, το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στο ύψος των προσφορών που αναμένεται να κατατεθούν, καθώς και στη στάση που θα κρατήσουν οι βασικοί μέτοχοι της Αττικής Οδού.

Οι δύο εταιρείες που ελέγχουν το 59,2% και το 20,8% αντίστοιχα έχουν το δικαίωμα πρώτης προαίρεσης (Right First Refusal) και μπορούν να αποκτήσουν το ποσοστό είτε συνολικά είτε ο ένας από τους δύο.

Σε αυτούς θα απευθυνθεί η τράπεζα αφού υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές από τους διεκδικητές του αυτοκινητοδρόμου, προκειμένου να καταθέσουν την προσφορά τους με βάση το τίμημα που θα προσφέρει ο πλειοδότης.

Το ύψος της αποτίμησης της Αττικής Οδού, που απέκτησε τον Ιούλιο του 2010 η Αγροτική Τράπεζα από την ΑΤΤΙΚΑΤ προς 113 εκατ. ευρώ, όπως και η ολοκλήρωση της διάρκειας παραχώρησης, τον Οκτώβριο του 2024, είναι το κλειδί του διαγωνισμού και θα καθορίσει τις κινήσεις των ενδιαφερομένων σχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ