Προχωρά το εμπορικό κέντρο στο κτήμα Καμπά

Μετά τα γραφειοκρατικά εμπόδια εγκρίθηκε η μελέτη αποκατάστασης των διατηρητέων κτιρίων

Προχωρά το εμπορικό κέντρο στο κτήμα Καμπά

 

 

 


Προχωρά το εμπορικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό πάρκο στο Κτήμα Καμπά, στην Παλλήνη Αττικής, από την εισηγμένη εταιρεία Reds, θυγατρική κατά 55% του ομίλου Ελλάκτωρ.

Η επένδυση, η οποία θα αγγίξει τα 220 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά. Από τα 315 στρέμματα, αποδίδεται το 50% της έκτασης στον Δήμο Παλλήνης για την κατασκευή και εκμετάλλευση δημόσιων χώρων.

Σήμα κατατεθέν του έργου θα είναι η κεντρική πλατεία με το εργοστάσιο. Η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 85.000 τ.μ. Για χρήσεις εμπορίου και αναψυχής θα διατεθούν 45.000 τ.μ., για γραφεία 30.000 τ.μ., και άλλα περίπου 10.000 τ.μ. για υπηρεσίες και πολιτιστικές χρήσεις.

Η Reds αυτή την περίοδο προχωρεί στη δεύτερη φάση επέκτασης του εμπορικού πάρκου Smart Park στα Σπάτα με την κατασκευή συγκροτήματος κτιρίων επιφανείας 15.500 τ.μ. Ήδη βρίσκεται υπό κατασκευή νέο κτίριο επιφανείας περίπου 800 τ.μ., ώστε να καλυφθούν υπάρχουσες ανάγκες καταστημάτων και χώρων εστίασης. Οπως επισημαίνουν τα στελέχη της εταιρείας, το ποσοστό κάλυψης των επιφανειών εμπορικής μίσθωσης του Smart Park ανέρχεται στο 100%.

Να σημειωθεί ότι η επένδυση έχει σχεδιαστεί εδώ και 10 χρόνια, αλλά γραφειοκρατικά εμπόδια, διαμάχες με την τοπική κοινότητα κ.ά. είχαν οδηγήσει το έργο σε τέλμα. Υστερα όμως από τη διευθέτηση των διαφορών με τον Δήμο Παλλήνης ήρθε και η ομόφωνη έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της μελέτης που υπέβαλε η Reds για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων εντός του κτήματος Καμπά, όπως το εργοστάσιο και το οινοποιείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ