Ποιοι όμιλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την Εγνατία

Από παράταση σε παράταση η ιδιωτικοποίηση

Ποιοι όμιλοι έχουν δείξει ενδιαφέρον για την Εγνατία

 

 


Την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε ό,τι αφορά την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, ανακοίνωσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ).

Η 16η Φεβρουαρίου, ορίστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, ως η νέα ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους επενδυτές για την Εγνατία Οδό.

Η παράταση της αρχικής προθεσμίας (26 Ιανουαρίου) θεωρούνταν δεδομένη στην αγορά κατασκευών, στελέχη της οποίας θεωρούν πιθανή μια ακόμα παράταση μέχρι τον Μάρτιο. Πρόκειται για την τρίτη παράταση που ανακοινώνει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τις τελευταίες ημέρες. Ήδη αναβλήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Αλίμου που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 16 Ιανουαρίου και για τη μαρίνα Χίου (18 Ιανουαρίου).

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό, είναι ένα από τα στοιχήματα του φετινού προγράμματος, που προβάλλεται από τους δανειστές πολύ υψηλα στα προαπαιτούμενα.

Ενδιαφέρον για τη διαδικασία, χωρίς να σημαίνει πως θα εμφανιστούν στο τέλος, έχουν δείξει εκτός από τους ισχυρούς ελληνικούς ομίλους (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ) και διεθνείς όμιλοι, όπως η Vinci καθώς και σχήματα από Γαλλία, τη Ρωσία, κ.ά. καθώς και επενδυτικοί οίκοι που τοποθετούνται στον τομέα των υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ