Τι κάνει στο Μαρόκο η Chipita;

Ποιο είναι το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας

Τι κάνει στο Μαρόκο η Chipita;

Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της διευρύνει συνεχώς η εταιρεία Chipita.

 

Η εταιρεία μπαίνει δυναμική στην αιγυπτιακή Edita στο Μαρόκο. Η Chipita, ελέγχει το 13% της Edita, από 28% που ήταν στις αρχές του 2015. Η νέα αυτή επένδυση για την Edita θα γίνει μέσω κοινοπραξίας με το Dislog Group σε περισσότερα από 60.000 σημεία πώλησης.

Το πλάνο της Edita Food Industries Morocco, στην οποία η Αιγυπτιακή εταιρεία θα ελέγχει το 51%, προβλέπει τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας και επενδύσεις ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Η Edita Food Industries Morocco θα διανέμει τα προϊόντα της αιγυπτιακής εταιρείας στη χώρα, όπως Molto, Todo, Bake Rolz, Twinkies, κ.ά.

Η Edita Food Industries ιδρύθηκε το 1996 ως κοινοπραξία μεταξύ της Chipita και της οικογένειας Berzi. Η είσοδός της Chipita στην αιγυπτιακή αγορά με το croissant Molto ήταν δυναμική, με την Edita να καταλαμβάνει πολύ γρήγορα την πρώτη θέση και να εισάγει τα Bake Rolz στην κατηγορία του αλμυρού snack. Η εξαγορά της εταιρείας Hostess στην Αίγυπτο και ο εκσυγχρονισμός των εργοστασίων της, εισήγαγε την εταιρεία στην αγορά των cakes, δίνοντάς της περαιτέρω ώθηση. Η Edita σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων στην Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ