Ανατροπές στο διαγωνισμό για την Avis

Πώς η αμερικανική εταιρεία αλλάζει τα δεδομένα

Ανατροπές στο διαγωνισμό για την Avis

 


Ακόμη θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση της πώλησης της Avis Hellas (Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.) στο σχήμα Olympia Group - Virtus International. Κι αυτό καθώς η Avis Budged Group (ABG) επανήλθε και με επιστολή προς τον πωλητή, την Τράπεζα Πειραιώς, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προσφέρει τίμημα ίσο με εκείνο που πρόσφερε ο πλειοδότης επενδυτής.

Ο αμερικανικός όμιλος, licensor των σημάτων Avis, Budget και Payless, ενημέρωσε για την απόφαση του αυτή την Τράπεζα Πειραιώς, κάτοχο του 94% της Avis (Olympic), που πραγματοποίησε το διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας, ότι προτίθεται να προσφέρει τίμημα ίσο με εκείνο που πρόσφερε ο πλειοδότης επενδυτής.

Παρότι είχε φανεί ότι αποσύρεται από τη διαδικασία, εν τέλει, η Avis Budged Group προτίθεται να αποκτήσει την Avis Hellas σε συνεργασία με την Otokoc Otomotiv, θυγατρική του ομίλου Koc στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην κοινοπραξία των δύο πλευρών, η ABG θα κατέχει ποσοστό 60% και ο τουρκικός όμιλος Koc το 40%.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις περίπου μήνες μετά αφότου είχε υπογραφεί η σύμβαση μεταβίβασης από την Τράπεζα Πειραιώς του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της που κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε εταιρία συμφερόντων των εταιρειών "Olympia Group SA" και "Virtus International Partners LP".

Το σχήμα είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό που είχε πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς οι Citigroup Global Markets Ltd ψς χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι καταθέτοντας προσφορά συνολικού ύψους 83 εκατ. ευρώ, η οποία ανέβαζε το enterprise value της Avis Hellas σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 320 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ