Γιατί ήρθε για δουλειές στην Ελλάδα η Four Seasons ;

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ η επένδυση

 Γιατί ήρθε για δουλειές στην Ελλάδα η Four Seasons ;

 Νέα επενδυτικά σχέδια και business ετοιμάζει η είσοδος της Four Seasons μέσω της συνεργασίας της με τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η Four Seasons Hotels & Resorts του πρίγκιπα Alwaleed bin Talal καθώς και η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης κατέληξαν σε συμφωνία για τη λειτουργία της πρώτης ξενοδοχειακής μονάδας Four Seasons στην Ελλάδα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το νέο ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, μετά την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την άνοιξη του 2018.

Τα δύο ξενοδοχεία και τα bungalows θα λειτουργούν για λόγους marketing ως μία μονάδα με το brand Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, μετά την ολοκλήρωση της εκτεταμένης αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων την άνοιξη του 2018. Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. Για την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και την επαναλειτουργία τους ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, θα επενδυθούν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η μονάδα θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalows, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, infinity pools, παραλίες, έναν μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου κ.ά.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει μεταξύ άλλων περίπου 300 δωμάτια, σουίτες και πολυτελή bungalow, spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, υπερσύγχρονους χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, infinity pools, παραλίες, έναν μοναδικό παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου και πολλά ακόμη.
Επισημαίνεται ότι η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ (Αστήρ Παλάς) μεταβιβάστηκε στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (Jermyn Street) τον Οκτώβριο 2016, με συνολική αποτίμηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σε 444 εκατομμύρια ευρώ.

Η Jermyn Street, υπό την καθοδήγηση της εδρεύουσας στο Λονδίνο AGC Equity Partners, αποτελεί επενδυτικό fund στo οποίo μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές και η τουρκική Dogus Group.

Η Four Seasons Hotels and Resorts ιδρύθηκε το 1960 και σήμερα διαχειρίζεται 106 ξενοδοχεία. To 2007 το 95% των μετοχών της Four Seasons εξαγοράστηκε από τον Bill Gates (μέσω του επενδυτικού fund Cascade) και τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Alwaleed bin Talal.