Πώς θα πωλούν... ηλεκτρικό ρεύμα τα ΕΛΤΑ - Όλο το σχέδιο

Πώς θα πωλούν... ηλεκτρικό ρεύμα τα ΕΛΤΑ - Όλο το σχέδιο
Περί τα τέλη Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τα ΕΛΤΑ να πουλάνε ρεύμα σε ιδιώτες, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, αφού η επιχείρηση έχει ήδη αγοράσει ρεύμα στις πρόσφατες δημοπρασίες (ΝΟΜΕ) και μάλιστα μεγάλη «ποσότητα».

Συγκεκριμένα, τα ΕΛΤΑ, αγόρασαν 15MWh/h στην τιμή των 37,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και ετοιμάζονται πυρετωδώς για την είσοδο τους στην αγορά λιανικής, έχοντας ως όπλο το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους, τους 7.500 υπαλλήλους τους, αλλά και τους 11.000 συνταξιούχους που αποτελούν και εν δυνάμει πελάτες τους.

Και επειδή μιλάμε για πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προχωρήσει και η συζήτηση με την κυβέρνηση προκειμένου τα ΕΛΤΑ να λάβουν μέρος των 150 εκατομμυρίων ευρώ που δικαιούται από την επιδότηση «Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας» από το Δημόσιο, για το διάστημα 2013-2015, όχι μόνο για να αντιστρέψουν την αρνητική επίδοση των 37, 7 εκατομμυρίων ευρώ που κατέγραψαν στο εννεάμηνο, αλλά να βρεθούν και στο συν. Αυτό εξάλλου δήλωσε και ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς πριν λίγες μέρες από την Πάτρα.

Από την 01/01/2013, όταν απελευθερώθηκε πλήρως η ταχυδρομική αγορά στην Ελλάδα, τα ΕΛΤΑ λειτουργούν σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον με εκατοντάδες ανταγωνιστές, χωρίς κανένα προνόμιο, ενώ έχουν την υποχρέωση από το νόμο να παρέχουν την Καθολική Ταχυδρομική Υπηρεσία.

Δηλαδή να παρέχουν ακόμη και στις «άγονες γραμμές» πέραν των ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος όπως βασικών τραπεζικών υπηρεσιών (πληρωμές κοινωνικών επιδομάτων και συντάξεων κ.α.) Το ελληνικό κράτος είναι υποχρεωμένο να καλύπτει αυτό το κόστος και το τίμημα ορίστηκε στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ιδωμεν…

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ