Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ από τη Wind

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ από τη Wind
Το πρόσωπο που ταυτίστηκε με την επάνοδο της Wind συνεχίζει να σχεδιάζει την αναπτυξιακή της πορεία κόντρα στην πτώση της αγοράς τηλεπικοινωνιών και τις φορολογικές επιβαρύνσεις που την επηρεάζουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind έχει εξαγγείλει ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα 500 εκατ.ευρώ, με απώτερο στόχο η εταιρία να κατακτήσει μερίδιο 20% της ελληνικής αγοράς έως το 2020.

Ταυτόχρονα, διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον τόσο για την Cyta όσο και για τη Forthnet. Το 2015 η Wind ξεκίνησε να υλοποιεί ένα μεγάλο έργο ανάπτυξης δικτύου 4G σε όλη την Ελλάδα, κατορθώνοντας μέσα σε έναν χρόνο να πάει από 0% στο 60% πληθυσμιακής κάλυψης. Πρόκειται για ανάπτυξη σε χρόνο ρεκόρ και από τις πιο γρήγορες αναπτύξεις δικτύου 4G σε όλη την Ευρώπη.

Οι μεγάλες επενδύσεις για το 4G θα συνεχιστούν ως και το 2018, οπότε η πληθυσμιακή κάλυψη του 4G της Wind θα αγγίξει το 100%. Συνολικά την περασμένη 5ετία ως και το 2015, η Wind επένδυσε σε υποδομές και νέες άδειες 570 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα μέσα στο 2016, τα επενδυτικά σχήματα που ελέγχουν τη Wind Hellas, προχώρησαν σε αύξηση κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ, γεγονός που θεωρείται ως έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των μετόχων στην εταιρεία και τη διοίκηση.

Ήρθε δε να προστεθεί στα 250 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν από την Wind μέσω διεθνούς έκδοσης ομολογιακού δανείου, γεγονός που επίσης «πιστοποίησε» την ποιότητα της εταιρίας και του management, παρά το γεγονός του ότι αυτή αντλεί το 100% των εσόδων της από την ελληνική αγορά.

πηγή: Παραπολιτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ