Πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕΑΝ

Πάνω από 800 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ΕΤΕΑΝ
Την ικανοποίησή του δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης για τις πληροφορίες «ανάδειξης της Attica Bank ως κύριου μέσου διοχέτευσης πόρων στην πραγματική οικονομία, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες δράσεις της ΕΤΕΑΝ ΑΕ Ταμείο Επιχειρηματικότητας Ι & ΙΙ - Επιχειρηματική Επανεκκίνηση".

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης: «Ένα πάγιο και διαρκές αίτημα της αγοράς, εκείνο της απρόσκοπτης πρόσβασης των επιχειρήσεων στις πηγές ρευστότητας, φαίνεται ότι επιτέλους εισακούγεται και ικανοποιείται από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάδειξη της Attica Bank ως κύριου μέσου διοχέτευσης πόρων στην πραγματική οικονομία, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες δράσεις της ΕΤΕΑΝ ΑΕ "ΤΕΠΙΧ Ι & ΙΙ - Επιχειρηματική Επανεκκίνηση", συνιστά αδιαμφισβήτητα μία πρωτοβουλία προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ειδικότερα, η δυνατότητα διόχετευσης πολύτιμων κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία και δη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 55 εκ. ευρώ έως τα τέλη του προσεχούς Ιανουαρίου και άλλων 800 εκ. ευρώ - 400 εκ. ευρώ εγκεκριμένα από το ΕΤΕΑΝ και τα υπόλοιπα από τις τράπεζες - στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ μετά τις 31/1/2017, θα επιδράσει ευεργετικά στην προσπάθεια τόνωσης του εγχώριου επιχειρείν.

Το συγκριμένο εγχείρημα προσδοκάται πως θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, παρέχοντας τα αναγκαία ερεθίσματα ώστε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να βρει κι άλλους μιμητές. Ευελπιστούμε πως το χρονοδιάγραμμα των προς υλοποίηση δράσεων να προσιδιάζει στις επείγουσες ανάγκες της Αγοράς για ανεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων και κεφαλαίων κίνησης, προσδίδοντάς τους με αυτόν τον τρόπο την απαραίτητη ώθηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ