Τα επεκτατικά σχέδια της Μy market

Τα επεκτατικά σχέδια της Μy market
Ένα ακόμη νέο κατάστημα Μy market, το πέμπτο για το 2016, εγκαινιάστηκε στην οδό Λαγκαδά σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 18 Nοεμβρίου 2016.

Έως το τέλος του 2015 η εταιρεία METRO λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη μόνο 2 σημεία χονδρικής METRO Cash & Carry στην Πυλαία και στο Καλοχώρι, ενώ το καλοκαίρι του 2016 εγκαινίασε το τρίτο κατάστημα της αλυσίδας στην πόλη, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Η εξαγορά της αλυσίδας Βερόπουλος το Φεβρουάριο του 2016, είχε ως αποτέλεσμα τη δυναμική είσοδο των My market στη Βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα. Η αγορά της Βόρειας Ελλάδας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία και προγραμματισμό επενδύσεων σε βάθος χρόνου.

Η επέκταση της αλυσίδας στην ελληνική περιφέρεια με σημαντικό αριθμό σημείων στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίχτηκε ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού με την απόκτηση, του υπερσύγχρονου Κέντρου Διανομής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης που στόχο έχει την ακόμη ταχύτερη και αρτιότερη κάλυψη των σημείων πώλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Εκτός από το νέο κατάστημα στη Λαγκαδά, λειτουργούν ακόμη 9 My market σε νευραλγικά σημεία της Θεσσαλονίκης, από τα οποία άλλα έχουν ήδη ανακαινισθεί και εγκαινιασθεί εκ νέου και άλλα είναι σε χρονοδιάγραμμα ανακαίνισης σύμφωνα με το πλάνο ενοποίησης το οποίο εξελίσσεται ταχύτατα και με απόλυτη επιτυχία.

Το νέο κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Λαγκαδά 163 με άνετη πρόσβαση και υπαίθριο χώρο στάθμευσης 22 θέσεων. Διαθέτει σύγχρονους χώρους πώλησης 1.200 τ.μ. και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα, ενώ η αισθητική του εκπέμπει ποιότητα, τεχνογνωσία και φιλικότητα απέναντι στους πελάτες του.

Στη Λάρισα

Με τα εγκαίνια δύο ακόμη σημείων πώλησης, ενός καταστήματος λιανικής Mymarket, κι ενός METRO Cash & Carry στην πόλη της Λάρισας, ολοκληρώθηκε για τη METRO AEBE η επέκταση του δικτύου της για το 2016.

Πρόκειται για το 6ο νέο κατάστημα My market της χρονιάς και το 221ο σημείο πανελλαδικά μετά την ενοποίηση της αλυσίδας με το δίκτυο της Βερόπουλος.

Το νέο My market βρίσκεται επί των οδών Δρόση και Σινοπούλου στην περιοχή Νέα Πολιτεία της Λάρισας με χώρους πώλησης περίπου 650 τ.μ. Με εξαιρετικά εύκολη διαρρύθμιση και άνετους, φωτεινούς διαδρόμους, το νέο κατάστημα είναι το 5ο στην πόλη, καλύπτοντας μία ακόμη γειτονιά της.

Το νέο κατάστημα METRO Cash & Carry είναι το 2ο στη Λάρισα και το 48ο σημείο της αλυσίδας συνολικά στην Ελληνική επικράτεια. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο πάνω στην Παρακαμπτήρια Περιφερειακή Οδό Λαρίσης-Τρικάλων και διαθέτει άνετους χώρους πώλησης συνολικού εμβαδού 1.800 τ.μ. με τον πλέον σύγχρονο και μοντέρνο εξοπλισμό, πάνω από 20.000 κωδικούς προϊόντων, καθώς και παρκινγκ 68 θέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο συνεχίζει να είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα το έργο της ενοποίησης των My market με το δίκτυο της Βερόπουλος. Σήμερα, έχουν ήδη αλλάξει όλες οι ταμπέλες και η εσωτερική σήμανση στο σύνολο των καταστημάτων του νέου δικτύου και έως το τέλος της χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί ολικές ανακαινίσεις σε 60 καταστήματα πανελλαδικά. Οι ανακαινίσεις θα συνεχιστούν και μέσα στην επόμενη χρονιά.

Για την ολοκλήρωση του έργου της πλήρους ενσωμάτωσης, αλλά και για την επέκταση του δικτύου της εταιρείας προβλέπεται να επενδυθούν περίπου 100 – 120 εκατομμύρια έως το 2018. Επιπλέον, μέσα στο 2017, σύμφωνα με το πλάνο, αναμένεται να ανοίξουν 10 νέα καταστήματα.

Σήμερα η METRO AEBE απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους, γεγονός που την κατατάσσει στους κορυφαίους εργοδότες στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ