Βλέπουν Ελλάδα τα μεγαθήρια του ξενοδοχειακού κλάδου

Βλέπουν Ελλάδα τα μεγαθήρια του ξενοδοχειακού κλάδου
Σε τουριστικό Ελ Ντοράντο εξελίσσεται η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, αφού οι εκτιμήσεις για αύξηση της τουριστικής κίνησης και οι μεγάλες υπεραξίες που βλέπουν οι ξένοι όμιλοι στην ελληνική αγορά, δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγορά των ξενοδοχείων.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Μεγάλοι διεθνείς ταξιδιωτικοί πράκτορες αυξάνουν τη ζήτησή τους για καταλύματα, όπως ο όμιλος TUI που έχει αυξήσει κατά 40% τα διαθέσιμα δωμάτιά του σε ξενοδοχεία για το καλοκαίρι του 2017, ενώ θα προσφέρει και περισσότερες αεροπορικές θέσεις μέσω νέων πτήσεων της Easyjet από το Βερολίνο.

Έτσι, οι διεθνείς αλυσίδες, έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα τους την Ελλάδα και φαίνεται ότι το 2017 θα αλλάξουν το χάρτη των ξενοδοχείων, καθώς εκτός από τη Four Seasons, που λέγεται ότι θα αναλάβει τον Αστέρα, και τη Mandarin Oriental Hotel, και η Hilton συζητά για το νυν Hilton με την κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ- D-Marine Investments, ξενοδοχεία ή συνεργασίες στην Αθήνα αναζητούν η One and Only Resorts, η Radisson, η ασιατική Banyan Tree, η Choice Hotels Europe, η ισπανική Barcelo και από την άλλη νέους μισθωτές ψάχνουν το La Mirage στο κέντρο, το ξενοδοχείο που ετοιμάζει η Cosco στον Πειραιά αλλά και η DIMAND για το ακίνητο του Παπαστράτου.

Η Wydam μετά το πρώτο της ξενοδοχείο στην Αθήνα το 5αστερο Wyndham Grand Athens που ξεκίνησε μόλις, αναζητά και νέα σημεία στην Ελλάδα, η ισπανική αλυσίδα Barcelo στοχεύει και σε νέα resort μετά το Πόρτο Υδρα και η Banyan Τree θέλει να βρει ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει μια συμφωνία για το Angsana που ανακατασκευάζεται στην Κέρκυρα.

Η Marriott επέστρεψε στην Αθήνα (με συμφωνία με τον όμιλο Χανδρή για την ανακαίνιση του Metropolitan, στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο θα μετονομαστεί σε Athens Marriott Hotel) ενώ ξεκίνησε πέρυσι από την Κρήτη μέσω της Autograph Collection Hotels σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία της οικογένειας Σπανού, Domes of Elounda στο Λασίθι και το Domes Noruz, που άνοιξε το καλοκαίρι στα Χανιά.

Η πολυτελής αλυσίδα One and Only Resorts, του Ομίλου Kerzner (με παρουσία στις Μαλδίβες, στον Μαυρίκιο, στο Ντουμπάι, στις Μπαχάμες, στο Μεξικό, στη Νότιο Αφρική, στη νήσο Χίμαν, και στην Αυστραλία) διαπραγματεύεται την είσοδό της στην ελληνική αγορά.

Thomas Cook

Ο Thomas Cook σχεδιάζει τη διεθνή επέκταση της αλυσίδας του in-house ξενοδοχείων και resorts με τουλάχιστον 14 νέα ξενοδοχεία που πρόκειται να ανοίξει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ανάμεσά τους θα περιλαμβάνεται ένα τρίτο Ocean Beach Club από τη Sunwing στην Κύπρο που θα προστεθεί στα resorts στα Gran Canaria και στην Κρήτη, καθώς και δύο ακόμη Casa Cook στην Κω και στη Μαγιόρκα. Τα νέα ξενοδοχεία Casa Cook θα αξιοποιήσουν την επιτυχία του αντίστοιχου ξενοδοχείου στη Ρόδο, που άνοιξε φέτος.

Choice Hotels Europe

Η Choice Hotels Europe ( brand Comfort, Quality, Clarion και Ascend Collection) και αποτελεί τμήμα της Choice Hotels International) που έχει σύμβαση franchise με 500 ξενοδοχεία, τα οποία είτε λειτουργούν είτε βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων GVK Enterprises, προκειμένου να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων στην Ελλάδα.
Esperia. Γίνονται έντονες διεργασίες, ώστε το πρώην ξενοδοχείο Esperia στην Σταδίου να ανοίξει και πάλι τις πύλες του καθώς ετοιμάζεται ο διαγωνισμός από τους επιτελείς του πρώην Ταμείου Νομικών, νύν ΕΤΑΑ- Τομέας Ασφάλισης Νομικών. Στόχος είναι η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα, κατά τους πρώτους μήνες του 2017, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μνηστήρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τη θετική συγκυρία για τον αθηναϊκό τουρισμό. Μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη μίσθωση του ξενοδοχείου φιγουράρει και η Dimera τουΙβάν Σαββίδη

Αthens Ledra

Το ξενοδοχείο της Συγγρού που έκλεισε μέσα στο 2016, υπάρχουν ελπίδες ότι θα ξανανοίξει. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 7/12 και πληροφορίες αναφέρουν ότι κινεζικός όμιλος έχει εκδηλώσει το σοβαρό ενδιαφέρον για την αγορά του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου έχουν μιλήσει και με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και έχουν υποσχεθεί διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και καταβολή των δεδουλευμένων, αν τελικά γίνουν οι νέοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Βέβαια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συνιστούν επαγρύπνηση, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρις στιγμής.

La Mirage

Το ιστορικό La Mirage επί της οδού Μαρίκας Κοτοπούλη 3, με ιδιοκτήτη το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας αναζητεί το μισθωτή ο οποίος θα αναλάβει να ''ρίξει'' στο ακίνητο κεφάλαια τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ, σε πρώτη φάση, προκειμένου να το ανακαινίσει εκ βάθρων και να το επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο.
Δουζόγλου-Πεντελικό-κτήριο ΟΤΕ. Ήδη τα σήματα «Ηotel Pentelikon» και «Κτήμα Πεντελικόν Catering Center», έχουν κατοχυρωθεί από την εταιρεία Canaima, συμφερόντων Θ. Δουζόγλου, η οποία απέκτησε από την ΟΤΕ Estate, θυγατρική του ΟΤΕ που διαχειρίζεται τα ακίνητα του ομίλου, με τίμημα άνω των 10 εκατομμύρια ευρώ το ακίνητο επί της οδού Σταδίου 15 και Ανθίμου Γαζή, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, δίπλα στην παλαιά Βουλή. Αν και τα δύο κτίρια έχουν κηρυχθεί ως διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού, μια από τις προτεινόμενες χρήσεις των κτιρίων είναι και αυτή για τη λειτουργία ξενοδοχείου.

Dimand: Ξενοδοχείο και πολυχώρος

Η Dimand, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων αγόρασε πρόσφατα τρία οικοδομικά τετράγωνα που ανήκαν στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, αποσκοπώντας στην κατασκευή ενός σύγχρονου συγκροτήματος κτιρίων που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, μουσείο, συνεδριακό κέντρο, γραφεία, αλλά και κατοικίες. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο έργο με προϋπολογισμό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί σε βάθος πενταετίας, ενώ προβλέπει και έργα ανάπλασης στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Cosco

Η Cosco φέρεται διατεθειμένη να κατασκευάσει ξενοδοχειακή μονάδα εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Πειραιά, στο πρότυπο των ξενοδοχείων που βρίσκονται πολύ κοντά σε μεγάλα αεροδρόμια, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που θα δένουν στο πειραϊκό λιμάνι, αν και για την ώρα οι σχεδιασμοί αυτοί βρίσκονται στο στάδιο της απλής σκέψης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ