Η «χρυσή» επένδυση της Alibaba

Η «χρυσή» επένδυση της Alibaba
Στο πλαίσιο μιας σημαντικής αναδιοργάνωσης των κλάδων ψυχαγωγίας της εταιρείας, η Alibaba Holdings Group δημιουργεί ένα νέο όμιλο ψηφιακών μέσων, ο οποίος θα διαθέτει χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων γουάν (1,48 δισεκατομμύρια δολάρια) για νέα έργα.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια συνολική ενοποίηση των επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης της Alibaba, συμπεριλαμβανομένων των Youku Tudou, UCWeb και Alibaba Pictures Group, καθώς και των τμημάτων αθλητικών, παιχνιδιών, λογοτεχνίας, μουσικής και ψηφιακής ψυχαγωγίας της εταιρείας.

Ο Γιου Γιονγκφού, πρώην διευθύνων σύμβουλος της UCWeb, θα γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης Alibaba Digital Media and Entertainment Group, και θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alibaba Ντάνιελ Ζανγκ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Youku Tudou, Βίκτορ Κου, θα προεδρεύει της Alibaba Digital Media and Entertainment Strategy and Investment Committee (Επιτροπή Στρατηγικής και Επενδύσεων Ψηφιακών Μέσων και Ψυχαγωγίας), η οποία θα επιβλέπει τη διαχείριση των κονδυλίων για το νέο όμιλο ψηφιακών μέσων, που ένας εκπρόσωπος της Alibaba επιβεβαίωσε ότι θα είναι πάνω από 10 δισεκατομμύρια γουάν.

Διαβάστε ακόμη: Η Alibaba έχει περισσότερα έσοδα από την Amazon και το eBay μαζί

Η εταιρεία αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, λέγοντας ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για όλα τα ψηφιακά της μέσα και τις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας.

Η Alibaba Pictures, η μόνη εισηγμένη εταιρεία στο πλαίσιο της νέας οντότητας, έχει ήδη υποβληθεί σε μια σειρά συνενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσθήκης της διαδικτυακής υπηρεσίας έκδοσης εισιτηρίων Tao Piao Piao.

Η εταιρεία ψυχαγωγίας σύναψε πρόσφατα συμφωνία με την Amblin Pictures του Στίβεν Σπίλμπεργκ, συμφωνώντας για τη συμπαραγωγή και χρηματοδότηση ταινιών.

Η Youku Tudou, που γιορτάζει τη δέκατη επέτειό της το Δεκέμβριο, αποκτήθηκε εξολοκλήρου από την Alibaba τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ως μέρος μιας συμφωνίας εξαγοράς ύψους 3,5 δισ. δολαρίων.

Ο Γιου θα διατηρήσει τους προηγούμενους τίτλους του ως πρόεδρος της AutoNavi και πρόεδρος της Alibaba Mobile Business Group, που και οι δύο είναι θυγατρικές της Alibaba.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ