ΕΥΔΑΠ: 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

ΕΥΔΑΠ: 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο
Σχεδόν 6.000 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, που προβλέπει τουλάχιστον 6 κ.μ. δωρεάν νερό ανά τρίμηνο ανά νοικοκυριό με δύο μέλη και αύξηση των δωρεάν κυβικών από τρία μέλη και άνω. Την ίδια στιγμή, 32.873 νοικοκυριά εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών με το ύψος των προσαυξήσεων που έχουν διαγραφεί λόγω ένταξης στις ρυθμίσεις του Προγράμματος να αγγίζουν το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η ΕΥΔΑΠ, το ύψος των συνολικών οφειλών που έχουν διακανονιστεί φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το ήμισυ αφορά οφειλές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Το συνολικό ποσό που έχει εισπραχθεί από την ένταξη στο πρόγραμμα φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών πελατών την 30ή Σεπτεμβρίου 2016 διαμορφώνεται πλέον στα 100 εκατ. ευρώ από 130 εκατ. ευρώ.

Πρόθεση και πάγια θέση της ΕΥΔΑΠ είναι, όπως έχει τονίσει και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Μπενίσης «ουδείς συμπολίτης να μη στερηθεί το αγαθό του νερού επειδή είναι σε οικονομική αδυναμία. Σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, παρέχουμε δωρεάν την απαραίτητη ποσότητα νερού για την κάλυψη των αναγκών τους». Να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών για τους καταναλωτές της ΕΥΔΑΠ, συνεχίζεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ