Το νέο deal της Microsoft

Το νέο deal της Microsoft
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη στρατηγική συνεργασία με την ABB, την ίδια ώρα που η ελβετική εταιρία αποκρούει εκκλήσεις των επενδυτών για διάσπαση των δραστηριοτήτων της.

Η στρατηγική συνεργασία με την Microsoft θα επιτρέψει στους πελάτες της ABB να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία cloud του αμερικανικού κολοσσού. Η ABB μετρά ήδη 70 εκατ. συνδεδεμένες συσκευές και πάνω από 70.000 ψηφιακά συστήματα ελέγχου, ενώ με τη Microsoft στοχεύει στο να «αναπτύξει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες βιομηχανικού cloud στον κόσμο», σύμφωνα με το CNBC.

«Μαζί με την ABB προσφέρουμε στους βιομηχανικούς πελάτες την ψηφιακή τεχνολογία και την πλατφόρμα cloud ώστε να ισχυροποιήσουμε κάθε άτομο, ομάδα και επιχειρηματικό σύστημα στους κόλπους ενός οργανισμού, να σταχυολογήσει νέες ιδέες και να αποκτήσει περισσότερη ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, για να αδράξει νέα ανάπτυξη και ευκαιρίες», επεσήμανε ο Satya Nadella, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, σε σημερινό δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, η ΑΒΒ ανακοίνωσε ότι εντείνει την εξοικονόμηση κόστους και ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι θα διατηρήσει το τμήμα ηλεκτρικών δικτύων, παρά την επιμονή των ακτιβιστών επενδυτών για το αντίθετο.

Ο Ulrich Spiesshofer, CEO της ABB, υπογράμμισε μιλώντας στο διεθνές δίκτυο ότι θα κρατήσει τη μονάδα δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς το συμβούλιο της ελβετικής εταιρίας αποφάσισε ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να παραχθεί περισσότερη αξία για τους μετόχους.

Οι σχετικές κατηγορίες από την πλευρά των επενδυτών εστιάζουν στη χαμηλή κερδοφορία της μονάδας δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο ο Spiesshofer έσπευσε να υπενθυμίσει ότι το τμήμα παραμένει κορυφαίο από άποψη κερδών στην εν λόγω βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ