Το deal που αλλάζει το χάρτη στο χώρο του παγωτού

Το deal που αλλάζει το χάρτη στο χώρο του παγωτού
Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Nestlé και η R&R ολοκληρώνουν τις ενέργειες για τη δημιουργία της Froneri, μίας νέας κοινοπραξίας στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Η Nestlé και η PAI θα μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.

Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις Ευρώ, η Froneri θα δραστηριοποιείται σε 22 χώρες του κόσμου και θα απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Όπως είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο, η εταιρεία θα εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή (με εξαίρεση το Ισραήλ), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική.

Η Froneri θα βασιστεί στις δυνατές και επιτυχημένες μάρκες και την εμπειρία της Nestlé στην κατηγορία “out-of-home” σε συνδυασμό με το ανταγωνιστικό μοντέλο παραγωγής και τη σημαντική παρουσία της R&R στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Η ηγετική ομάδα της Froneri συνδυάζει τη βιομηχανική τεχνογνωσία και την επιχειρηματική οξύνοια της Nestlé και της R&R. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα είναι ο Luis Cantarell (Nestlé Executive Vice President, Europe, Middle East & North Africa) και Διευθύνων Σύμβουλος ο Ibrahim Najafi (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της R&R).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ