Πέρα κάθε προσδοκίας τα κέρδη της Google

Πέρα κάθε προσδοκίας τα κέρδη της Google
Τα ισχυρά κέρδη από τις διαφημίσεις οδήγησαν τα έσοδα της Alphabet, της μητρικής της Google να αυξηθούν κατά 24%, αφού η εταιρεία γίγαντας της τεχνολογίας συνεχίζει να "μαγνητίζει" τους χρήστες και τους διαφημιστές στις υπηρεσίες της.

Τα καθαρά κέρδη της Alphabet αυξήθηκαν στα 4,88 δισ. δολ. ή 7 δολ. ανά μετοχή στο β΄τρίμηνο, από 3,93 δισ. δολ. ή 4,93 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων ορισμένων παραγόντων, η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη 8,42 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη 8,04 δολ. ανά μετοχή.

Η Google κινείται σταθερά ανοδικά, εν μέρει επειδή η εταιρεία ήταν σε θέση να προσεγγίσει τους διαφημιστές και τους χρήστες, καθώς αυτοί στρέφονται σε κινητές συσκευές περισσότερο παρά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το λογισμικό Android στα smartphones δίνει προβάδισμα στη Google χάρη στη γρήγορη και αποτελεσματική μηχανή αναζήτησης αλλά και άλλες υπηρεσίες σε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο συσκευές, ενώ η εταιρεία πληρώνει την

Apple προκειμένου να κάνει το Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης και στα iPhones.

Η Google κατέχει το 31% του συνόλου των 187 δισ. της διαφημιστικής αγοράς, ενώ το Facebook της έχει "κλέψει" περίπου 3% από το μερίδιο αγοράς της. Το μερίδιο του Facebook έχει αυξηθεί στο 12% από το 8,6% το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ