Ποιες φαρμακοβιομηχανίες εξαγόρασαν την Superfoods - Για πόσα χρήματα πουλήθηκε

Ποιες φαρμακοβιομηχανίες εξαγόρασαν την Superfoods - Για πόσα χρήματα πουλήθηκε
Στην εξαγορά της εταιρείας Superfoods 50 - 50% έναντι 6 εκατ. ευρώ προχώρησαν οι όμιλοι ΠΑΦΑΡΜ και ΒΙΑΝΕΞ που εισέρχονται στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής. Τη συμφωνία ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των ομίλων Κωνσταντίνος Παπάζογλου και Δημήτριος Γιαννακόπουλος.

«Η εξαγορά της Superfoods έρχεται σε μια συγκυρία, που βρίσκει πληγωμένο τον κλάδο του φαρμάκου στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε ότι «ενάντια στο πνεύμα της εποχής, οι δύο συνέταιροι προχωρούν δυναμικά, επενδύουν στην ελληνική αγορά και στην εταιρεία Superfoods».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ τόνισε ότι «πρόκειται για μια επένδυση 6 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και άρα θα φέρει νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες επενδύσεις του ομίλου οι οποίες δεν σταμάτησαν εν μέσω κρίσης.

Ο Κωνσταντίνος Παπάζογλου, παρουσίασε τον Γιάννη Λιακόπουλο, ιδρυτή και εμπνευστή των προϊόντων της σειράς Superfoods, ο οποίος σημείωσε ότι μετά την εξαγορά στοχεύουν να επεκταθεί η εταιρεία στην Ευρώπη. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της εταιρείας, ανέφερε ότι ξεκίνησε το 2007 με την αποκλειστική συνεργασία για τη διανομή superfoods από την ΠΑΦΑΡΜ με την Astra, και έφθασε το 2014 να κάνει τη διανομή 66 και πλέον πρωτοποριακών προϊόντων πανελλαδικά. Στη νέα εταιρεία, ο Γιάννης Λιακόπουλος αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου.

Ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι στόχος του εγχειρήματος είναι «να ενισχύσει την υγεία, την ομορφιά και την ευεξία των καταναλωτών μέσα από τις φυσικές πρώτες ύλες και την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων Superfoods». Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αυτή θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, οι δύο ιδρυτές των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και ΠΑΦΑΡΜ Παύλος Γιαννακόπουλος και Γιώργος Παπάζογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ