Ποια ελληνική αλυσίδα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Ντουμπάι

Ποια ελληνική αλυσίδα άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Ντουμπάι
Μετά από την συνεχή επιτυχημένη πορεία στην Ελλάδα, η δημοφιλής αλυσίδα καφέ και εστίασης «ανοίγει» τα φτερά της στο εξωτερικό.

Μόλις οχτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματός της στη Λάρισα, η αλυσίδα Mikel άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αντί να προτιμήσει κάποια ευρωπαϊκή χώρα για το πρώτο της άνοιγμα στο εξωτερικό, η αλυσίδα του Λαρισαίου Λευτέρη Κυριακάκη επέλεξε την ιδιαιτέρως δημοφιλή αγορά του Ντουμπάι.

Μάλιστα, το κατάστημα είναι drive thru (οι οδηγοί θα μπορούν να σταματούν με το αυτοκίνητό τους για να πάρουν τον καφέ τους επιτόπου) ενώ και η διαρρύθμισή του διαφέρει σε σχέση με αυτή των καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα.

Τα Mikel είναι γνωστή ελληνική αλυσίδα καφέ. Ιδρυτής είναι ο Λευτέρης Κυριακάκης, που ασχολείται με τον χώρο της εστίασης από το 1996. Το όνομα προήλθε από τα αρχικά των τριών αδελφών του Λευτέρη, (Μί)λτος, (Κ)υριάκος και (Ελ)ευθέριος, ενώ στο σήμα της εταιρίας απεικονίζεται ο πατέρας τους με ένα ποτήρι καφέ.

Η αλυσίδα ξεκίνησε από τη Λάρισα, όπου άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 2008 στη διασταύρωση Κύπρου και Πανός. Από τότε η επιχείρηση γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα μετράει περίπου 132 καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ