Ποια πολυεθνική λιανικής σχεδιάζει να ανοίξει 3.000 καταστήματα

Ποια πολυεθνική λιανικής σχεδιάζει να ανοίξει 3.000 καταστήματα
Να ανοίξει 3.000 καταστήματα στην Κίνα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σχεδιάζει η Adidas, «αδιαφορώντας» σύμφωνα με την WSJ για τις ανησυχίες πως μια επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία θα πλήξει κι άλλο την κατανάλωση.

Ο γερμανικός κολοσσός στα αθλητικά είδη επεκτείνεται σε 12.000 καταστήματα στη χώρα από τα 9.000 που έχει τώρα και φιλοδοξεί να διπλασιάσει και παραπάνω τις πόλεις στις οποίες έχει παρουσία, σε πάνω από 2.200.

«Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι, αλλά τείνουμε πολύ περισσότερο στην αισιόδοξη πλευρά», τόνισε ο επικεφαλής της εταιρίας για την Κίνα, Colin Currie. Τα στελέχη της σχεδιάζουν να παρακολουθούν στενά τα δεδομένα πωλήσεων της εταιρίας σε όλη την χώρα ώστε να εντοπίσουν τυχόν αρνητικές τάσεις.

Όπως ανέφερε ο Currie, η Κίνα είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Adidas που εξακολουθεί να εμφανίζει καλές επιδόσεις στη χώρα παρότι οι πωλήσεις άλλων ξένων εταιριών πέφτουν. Την Πέμπτη ανακοίνωσε μια αύξηση 18% στις πωλήσεις στην περιοχή για το 2015, εξαιρώντας τον αντίκτυπο από τις ισοτιμίες. Μεγάλο μέρος από την ανάπτυξη αυτή έχει προκύψει από την επιθετική επέκταση σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ