Ο απίστευτος διαφημιστικός πόλεμος της McDonald΄s με την Burger King

Ο απίστευτος διαφημιστικός πόλεμος της McDonald΄s με την Burger King
Μια απίστευτη διαφημιστική μάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της McDonald's και της Burger King. Η McDonald's ξεκίνησε την κόντρα και η Burger King την συνέχισε. Τι ακριβώς συνέβη όμως;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. ΗMcDonald's τοποθέτησε στη Γαλλία δύο πινακίδες. Η μία δείχνει ότι στα επόμενα 5χλμ υπάρχειMcDonald's και η αλλή που είναι ακριβώς δίπλα -και είναι τεραστίων διαστάσεων- δίνει οδηγίες πως να φτάσετε στο πλησιέστεροBurger King που είναι 258 χλμ μακρυά.

Ο λόγος; Για να δείξει ότι τα McDonald'sείναι πάντα εκεί όταν τα χρειάζεστε, ενώ Burger King όχι.

ΗBurger King φυσικά δεν άργησε να απαντήσει σε αυτό το ασεβές μάρκετινγκ. Εφτιαξε λοιπόν μια διαφήμιση στην οποία ένα ζευγάρι που περναάει με το αμάξι μπροστά από τις πινακίδες πάει σταMcDonald 's όχι για να φάει αλλά για να πάρει καφέ για τον μακρύ δρόμο μέχρι τοBurger King.

Η Burger King με την ατάκα «Πολύς δρόμος μέχρι τα BK; Κανένα πρόβλημα!» δίνει την δική της απάντηση και ευχαριστεί ταMcDonald 's που είναι παντού για να προσφέρουν καφέ στους πελάτες της.

ΗBK κατάφερε έξυπνα και κωμικά να γυρίσει την διαφήμιση από μια απλή διαθεσιμότητα σε μία αποκλειστικότητα. Γνωρίζει ότι έχει λιγότερα καταστήματα από τηνMcDonald 's αλλά δίνει βάση στο ότι έχεικαλύτερη γεύση και ότι οι πελάτες τηςείναι πρόθυμοι να πάνε μακρύτερα, κυριολεκτικά, για να φάνε από την ΒΚ.

Ναι, BK έχει έξυπνα και κωμικά γύρισε το θέμα από μια απλή διαθεσιμότητα σε μία από αποκλειστικότητας. Ενώ ελεύθερα αναγνωρίζει ότι έχει λιγότερες θέσεις, BK είναι κολακευτικό τους πελάτες της με τον υπαινιγμό ότι έχουν καλύτερη γεύση και είναι πρόθυμοι να πάει μακρύτερα, κυριολεκτικά, για τα τρόφιμα της ΒΚ.

Φαίνεται ότι ένας πόλεμος burger έχει ξεσπάσει μεταξύ των εταιριών στη Γαλλία. Λέτε να φτάσει μέχρι εδώ;

Δείτε την διαφήμιση της ΒΚ εδώ: