Σε ποια χέρια θα βρεθούν οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες

Σε ποια χέρια θα βρεθούν οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες
Το παράδειγμα της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες θα ακολουθήσουν οι πιστώτριες τράπεζες για ακόμα μια εταιρία που δραστηροποιείται στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του bankingnews.gr η εταιρίαΕλληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (ΕΛΙΧΘ) μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ενταχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, με το ενεργητικό της -πιθανότατα και μέρος του παθητικού της - να περνά σε επενδυτή.

Η απόφαση, έχει ήδη ληφθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι το Πρωτοδικείο έχει απορρίψει το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΛΙΧΘ, το οποίο προέβλεπε «κούρεμα» 65% των υποχρεώσεων της προς τους ιδιώτες πιστωτές της, με την εταιρία να καταθέτει έφεση επί της απόφασης, η οποία και απορρίφθηκε ξανά. Στην απόφασή του, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι το σχέδιο που υπέβαλε η εταιρεία δεν επαρκεί ώστε να εξυγιανθεί πλήρως και να εγγυηθεί η βιωσιμότητά της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό το ενεργητικό της ΕΛΙΧΘ να ενταχθεί στο σχήμα της Σελόντα (η οποία έχει απορροφήσει της Δίας), με στόχο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους να προχωρήσει η πώληση της εταιρείας, η οποία πλέον θα περιλαμβάνει και τις τρεις εταιρείες του κλάδου.

Μάλιστα όπως ακούγεται ήδη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής συμβούλου για την αποτίμηση της νέας εταιρείας.

Ήδη τα επενδυτικά Oaktree, Υork Capital και Rhone Capital, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της και έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζες.

Το ενδιαφέρον των ξένων, υποδηλώνει ότι ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών, παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και μέσα από ένα πλάνο μακροπρόθεσμης ανάπτυξης μπορεί να αναδειχτεί και πάλι σε βασικό πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ